Vremea de minivacanța de 1 mai. Ploi, descărcări electrice și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că vremea va fi instabilă în întreaga țară în minivacanța de 1 și 2 mai. 

"De 1 Mai ne așteptăm să plouă, mai ales începând de după-amiază, plus descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse la deal și la munte, și în sud-estul țării, dar și local în restul teritoriului. Litoralul va fi o zonă puțin mai ferită de fenomene extreme, dar cerul va fi temporar noros și doar trecător este posibil să plouă", a explicat Adrian Boariu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Agerpres

Vineri, 2 mai, instabilitatea se va menține la nivelul întregii țări, fenomenele extreme urmând să fie prezente până la jumătatea săptămânii viitoare.

"Vremea urâtă se va menține și pe data de 2 mai. Instabilitatea se va menține, mai ales după-amiază, când vom avea averse, descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului. Fenomenele se vor semnala pe arii relativ extinse în vestul și în sudul țării, la deal și la munte, precum și local în restul teritoriului. Pentru zilele de 1 și 2 Mai, temperaturile se vor încadra în jurul valorilor de 16 grade, pe Litoral și în depresiuni, și de 23-24 de grade în zonele de câmpie. Vremea instabilă se menține și la sfârșitul acestei săptămâni în toate regiunile, iar de duminică se va intra într-un proces de răcire din punct de vedere termic", a afirmat specialistul ANM.

Vezi și: Când vom scăpa de ploi și inundații. Anunțul directorului ANM 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel