VREMEA de Crăciun și de Revelion. Prognoza METEO pentru noiembrie, decembrie și ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a emis estimările meteorologice pentru lunile noiembrie, decembrie și ianuarie. 

VREMEA ÎN LUNA NOIEMBRIE 2015

Meteorologii estimează că în luna noiembrie 2015, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice. Excepție va face sud-estul unde vor fi temperaturi peste normele perioadei. Media multianuală a lunii noiembrie este de 3,8 grade Celsius. În sud-est, media lunii noiembrie 2015 va fi de 6 grade Celsius. În vest, sud și est, media lunii noiembrie 2015 va fi de 4 grade Celsius. În centru și-n nord va fi mai frig. Vom avea o medie lunară de 2 grade Celsius. 

În ceea ce privește precipitațiile, ANM estimează că vor fi abundente în toată țara. Local în sud și în vest se vor încadra în normele perioadei, de 41,5 l/mp. În restul țării, media cu privire la cantitatea de precipitații din luna noiembrie 2015 va fi de 60 l/mp. 

VREMEA ÎN LUNA DECEMBRIE 2015

-0,8 grade Celsius este media multianuală a lunii decembrie, media în care se vor încadra temperaturile din luna decembrie 2015. În sud-est, dar și local în sud și în vest este posibil să avem temperaturi mai ridicate decât normele perioadei. În sud-est, media lunii decembrie 2015 va fi de 2 grade Celsius. În sud, est și vest, va fi de 0 grade Celsius. În centru și în nord, va fi sub norma perioadei, de -2 grade Celsius. 

Precipitațiile vor fi în limitele climatologice, de 44,8 l/mp. În centrul țării sunt posibile valori peste medie, iar în sud, sub medie. 

VREMEA ÎN LUNA IANUARIE 2016

În luna ianuarie, temperaturile vor fi încadrate în norma perioadei, de -2,1 grade Celsius. În sud-est și local în sud și-n vest, este posibil să fie mai cald. Local în centru și în nord, va fi mai frig, va fi înregistrată o medie de -4 grade Celsius. 

Precipitațiile vor fi abundente în luna ianuarie a anului 2016. Avem o medie multianuală de 33 l/mp. Însă, în sud, sud-est, est, media lunii ianuarie 2016 va fi de 40 l/mp, iar în vest, centru și nord, vom avea o medie lunară de 60 de l/mp. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel