Vremea de 1 Mai. Vezi la ce să ne așteptăm

Minivacanța de 1 Mai nu va aduce și timp frumos. Începând de luni seara, vremea va intra într-un proces de schimbare, iar ploile  revin însoțite de descărcări electrice şi cu rafale de vânt.

Luni, în prima parte a zilei, vremea e destul de plăcută. După amiază însă și luni noapte, instabilitatea atmosferică se va instala, cerul se înnoreaza temporar în vest, în nord-vest, dar și în sud și la munte, unde își fac apariția ploi locale. Vor fi mai ales averse slabe cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul suflă mai turbulent în sudul Banatului și pe crestele munților, dar pentru scurt timp vor fi intensificări în timpul averselor și in alte zone. Meteorologii prognozează temperaturi maxime de la 15 grade pe litoral și 24 grade în Maramureș și în nordul Crișanei.

În Capitala, în prima parte a zilei vremea e plăcută, cu cerul variabil și vânt agreabil. Spre seară și mai ales mâine nopate norii se adună și cresc șansele pentru o repriză scurtă de ploaie. Până după amiază, mercurul urcă în termometre până la maxime de 19, poate chiar 20 grade Celsius.

Marți în sudul și în vestul țări,i dar și în zonele de munte norii acoperă treptat cerul și mai ales după amiază și noaptea aduc averse însoțite de fulgere, tunete și scurte răbufniri ale vântului. Izolat, ploile sunt mai însemnate cantitativ și vor fi chiar condiții de grindină. În celelalte regiuni, norii sunt mai puțini, iar ploile și descărcările electrice se manifestă doar pe arii restrânse. Maximele termice se vor situa în general între 15 grade în sudul litoralului și în zone Deltei Dunării și 23 grade, cel mai probabil în vestul și în nord-vestul țării.

Bucureștenii nu ar trebui să uite umbrelele acasă marți dimineață, chiar dacă vremea va fi mai plăcută în primele ore. După amiază și noaptea însă norii acoperă cerul mai multe ore și lasă averse însoțite de fulgere, tunete, iar vântul se va intensifica pentru scurt timp. Temperatura maximă va fi de 20, cel mult 21 grade Celsius.

1 Mai ne va ține în casă 

Miercuri, în ajunul zilei de 1 Mai, în regiunile din interiorul arcului carpatic, dar și în Oltenia și bineînțeles la munte norii cu mare dezvoltare verticală revin și aduc averse, fulgere și tunete. În celelalte regiuni doar temporar se înnorează iar. Ploile de scurtă durată și fenomenele electrice sunt mai puține, cu precădere după amiaza și noaptea. Vântul doar izolat e mai alert în timpul ploilor, iar maximele pleacă de la 16, 17 grade în zona litoralului și ajung la 24 grade în sudul Munteniei.

Miercuri, vremea se ameliorează ușor și pentru locuitorii capitalei. Cerul va fi variabil, cu înnorări după amiaza și la începutul nopții, dar șansele de ploaie sunt mai mici. Vântul nu e deloc supărător, iar temperaturile după miaza sunt plăcute, contăm pe maxime de 22, 23 grade.

Ziua de 1 Mai cu vreme în general instabilă, ceea ce înseamnă înnorări temporare și pe arii relativ extinse ploi, mai ales averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele vor fi în general între 16 și 24 grade. Din păcate, deși ne dorim ca minivacanța de 1 Mai să continue cu vreme însorită și caldă în toată țara, de această dată vom avea parte, cel mai probabil, de mulți nori și temporar ploi pe parcursul weekendului în majoritatea regiunilor, motiv pentru care temperaturile scad ușor și sunt apropiate de cele normale pentru începutul lunii mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel