Vreme extremă și în mai multe județe din țară. Pompierii intervin de urgență - UPDATE

Inundații. Dig de protecție. FOTO: ISU Mureș.
Inundații. Dig de protecție. FOTO: ISU Mureș.

Vremea extremă face ravagii nu numai în București ci și în alte zone din țară. Pompierii au intervenit în sprijinul populației. 

BRĂILA.  Zece locuinţe şi 30 de gospodării dintr-o localitate din judeţul Brăila au fost inundate în urma ploilor abundente căzute vineri seară, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonel Ştefan Stoian.

"În satul Lanurile din comuna Viziru se intervine cu patru motopompe, trei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi una de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Viziru, pentru evacuarea apei din zece case şi 30 de curţi", a declarat col. Stoian.

S-a luat măsura suplimentării forţelor şi mijloacelor de intervenţie, iar la faţa locului vor mai fi trimise două motopompe.

SATU MARE. Zece gospodării din localitatea Răteşti au fost inundate, vineri seara, în urma precipitaţiilor abundente, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.

Potrivit ISU, la Răteşti, în total 10 gospodării (curţi) sunt inundate şi doar o casă afectată. Nu se impune evacuarea unor persoane sau animale. Se intervine cu patru motopompe, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Drumul European 81 este practicabil, după ce a fost blocat pe o bandă, a mai informat sursa citată. 

Vezi și: Localități din 20 de județe, afectate de vremea extremă din ultimele ore

BUCUREȘTI. Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au avut, vineri seara, 134 de intervenţii pentru extragerea apei, care s-a acumulat în urma ploii abundente, în subsoluri, case, dar şi pe străzi.

Pompierii au lucrat cu motopompe remorcabile şi transportabile, având 71 de intervenţii în Bucureşti şi 63 în judeţul Ilfov, a precizat ISUBIF.

Cele mai afectate au fost sectoarele 2 şi 3 din Capitală, dar şi oraşul Pantelimon, unde se intervine în continuare. 

VASLUI. Precipitaţiile abundente căzute vineri după-amiază au produs inundaţii în mai multe curţi şi locuinţe, iar circulaţia pe DN 2F şi pe DE 581 se desfăşoare cu dificultate, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

"Detaşamentul Bârlad a fost solicitat să intervină cu o autospecială şi o motopompă, pentru evacuarea apei care a refulat dintr-un canal colector şi a inundat o locuinţă şi curtea acesteia, pe o stradă din municipiul Bârlad. Sunt probleme şi pe DE 581 în zona Creţeşti, unde intervin angajaţi de la Drumuri Naţionale. De asemenea, se circulă greu pe DN 2F, unde pe aproximativ 300 de metri se circulă pe un singur sens de mers. La faţa locului au fost deplasate echipaje de poliţie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

De asemenea, în zona industrială a municipiului reşedinţă de judeţ şi în suburbia Rediu sunt mai multe curţi inundate. 

În doar 30 de minute, în municipiul Vaslui precipitaţiile căzute au însumat 47 de litri/mp, iar la Bârlad s-au înregistrat 17 litri/mp şi grindină cu un diametru de 10 - 20 de milimetri.

BOTOȘANI. Vremea extremă face ravagii și în mai multe județe din țară. În urmă cu puțin timp 20 de pompieri intervin cu o barcă, o motopompă și două autospeciale în satul Bozieni, oraș Saveni, din județul Botoșani, unde mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor abundente.

CLUJ: În urma fenomenelor meteorologice, pompierii au primit solicitări de la locuitori din localitățile Dej și Turda. 

Vezi și: Galerie FOTO - Imagini apocaliptice din București după ruperea de nori

MUREȘ. Mai multe zone au fost afectate și în județul Mureș. În comuna Sânpaul s-a intervenit cu sute de saci pentru ridicarea unui dig de protecție. Mai multe utilaje, dar și zeci de persoane au acționat în cel mai scurt timp pentru limitarea efectelor provocate de vremea extremă. 

VÂLCEA. În localitatea Ionești a fost inundată o gospodărie, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei. 

TULCEA: Mai multe gosăpdării au fost inundate în localitatea Măcin. Pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei. 

SUCEAVA: Mai multe curți au fost inundate la Săveni. Localnicii au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor, conform România TV. 

Conform Centrului Infotrafic, din cauza apei de pe carosabil, traficul rutier pe DN19A (E81) Zalău – Satu Mare s-a desfăşurat cu dificultate, pe un fir alternativ, la intrarea în localitatea Răteşti dinspre Ardud, în judeţul Satu Mare.

NEAMȚ: Din cauza manifestării fenomenelor meteorologice, în această după-amiază, pompierii militari din cadrul Detașamentului Tg. Neamț au intervenit pentru evacuarea apei din trei curți inundate în orașul Târgu Neamț.

VRANCEA: În urma fenomenelor meteorologice manifestate la nivelul județului Vrancea prin precipitații abundente, pompierii din cadrul Stației de Pompieri Panciu au fost solicitați să intervină în comuna Țifești, sat Oleșești. S-a acționat, cu un echipaj și două motopompe, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie. Suprafața inundată este de aproximativ 200 mp și adâncime 30 cm.

Dacă te afli într-o zonă afectată de vremea extremă, ai filmat sau fotografiat, ne poți trimite materialele pe [email protected].

Vezi și: COD PORTOCALIU de FURTUNI prelungit în București și mai multe județe

Metroul și Gara de Nord din București, inundate din cauza furtunii: O mizerie de nedescris - FOTO

Inundații. FOTO: ISU Botoșani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel