Vreme extremă. Bilanțul autorităților: 22 de localități afectate în ultimele ore

FOTO: IGSU
FOTO: IGSU

În contextul fenomenelor de vreme rea prognozate pentru această perioadă, în intervalul 16.05.2019, ora 07.00 - 17.05.2019 ora 07.00, peste 3.200 de pompieri militari din zonele aflate sub incidența atenționărilor hidrometeorologice au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele afectate.

În ultimele 24 de ore, ploile abundente, scurgerile de pe versanți și viiturile rapide au produs efecte în județele Bistrița-Năsăud, Gorj, Maramureș, Mureș și Teleorman, fiind afectate 22 de localități.

Misiunile derulate au vizat evacuarea apei din 73 de subsoluri și beciuri, 30 de gospodării, 17 case și 4 obiective sociale. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca aceste incidente să nu genereze victime în rândul cetățenilor. De asemenea, din cauza existenței riscului de revărsare a râului Luț, pentru protecția populației și a locuințelor din localitatea Voivodeni (MS), salvatorii și autoritățile locale au acționat pentru ridicarea unui dig de protecție din saci de nisip.

Vezi și: Când se deschide Transfăgărășanul. Imagini spectaculoase de la deszăpezire

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.

Având în vedere avertizările hidrologice cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din mai multe județe ale țării, precum și informarea meteorologică valabilă pentru întreg teritoriul național care vizează manifestări de instabilitate atmosferică până duminică dimineața, pompierii militari rămân la datorie, iar în funcție de evoluția situației din teren, vor interveni în sprijinul populației.

Vezi și: COD ROȘU de inundații. Românii, alertați prin RO-ALERT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel