Vrei un apartament de peste 40 de ani? La ce detalii să fii atent pentru a vedea dacă e cât de cât sigur la cutremur

bloc
bloc

Vrei un apartament de peste 40 de ani? La ce detalii să fii atent pentru a vedea dacă este cât de cât sigur la cutremur? Aflați în rândurile de mai jos.

„Dacă aveţi norocul să intraţi într-un apartament nerenovat de 40+ ani, fiţi atenţi la crăpături în diagonală, sau verticale între stâlpi şi pereţi, sau de la colţurile uşilor/geamurilor în sus, acestea indică faptul pătratul format din stâlpi şi grinzi a devenit paralelogram la cutremur”, scrie Hartablocuri.ro.

În schimb, dacă vrei să cumperi un apartament într-un bloc nou, „în stadiu de construcţie, orientaţi-vă la dezvoltatori care nu se abat de la lege şi care folosesc materiale de calitate. Cum puteţi determina care sunt aceştia… greu de spus. Probabil vom şti doar după următorul cutremur de 7+ grade, vedem care blocuri, pică iar în restul putem avea încredere”.

„În Bucureşti majoritatea blocurilor au fost reabilitate şi astfel eventualele avarii sunt ascunse, dar puteți folosi Google Streetview pentru imagini din trecut până în 2008. Deşi Bucureştiul a fost pe direcţia undei seismice în 1977, nu am văzut aşa multe avarii ca la blocurile identice din Ploieşti, probabil în provincie s-a lucrat cu beton mai slab”, mai scrie sursa citată.

„Nu sunt periculoase crăpăturile verticale dintre tronsoanele blocurilor, ele sunt rosturi de dilatare acoperite cu tencuială care se crapă şi la cutremure de 5 grade”, mai notează Hartablocuri.ro.

VEZI ȘI: Unde puteți locui dacă vreţi 100% siguranţă la cutremur. Care ar fi cel mai ok etaj în caz de seism - https://www.dcnews.ro/unde-puteti-locui-daca-vreti-100prc-siguranta-la-cutremur-care-ar-fi-cel-mai-ok-etaj-in-caz-de-seism_909543.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel