EXCLUSIV  Vrei ROEXIT? Informația pe care ar trebui să o știe toată lumea despre România. „Parcă e Bitcoin. Sunt lucruri pe care alte state nu au reușit să le realizeze într-un interval atât de scurt”

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În ciuda anumitor voci care reclamă faptul că România a avut de pierdut de când se află în Uniunea Europeană, realitatea este fix pe dos și nivelul de dezvoltare al țării a crescut într-un ritm de-a dreptul fabulos. Andi Cristea, candidat PSD la alegerile europarlamentare, a spus de ce Roexit-ul nu este o opțiune viabilă pentru țara noastră.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea DC Votez, Andi Cristea, candidat PSD la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, a vorbit despre integrarea României în Uniunea Europeană și beneficiile pe care țara noastră le-a avut în ultimii 17 ani.

„România în Uniunea Europeană este o poveste de succes, iar țara noastră este orientată pe sensul bun de curgere a istoriei pe continentul european. Ar mai fi un lucru pe care vreau să-l adaug, în special pentru cei care nu sunt la fel de tineri. În 1990 se prăbușea un sistem, iar dacă ne uităm în regiunea în care suntem geografic, la stânga noastră era Iugoslavia, iar la dreapta era Ucraina. Noi, între cele două, eram junior partner (n.r. partenerul mai mic). Atât Iugoslavia, cât și Ucraina, aveau economii mult mai dezvoltate, iar din punct de vedere industrial aveau capacități de producție mult superioare.

Știm ce s-a întâmplat cu Iugoslavia, știm ce s-a întâmplat cu Ucraina, mai ales după 2014, dar noi, românii, am avut înțelepciunea și forța să nu facem greșeli majore.

Ne-am ancorat în Uniunea Europeană, ne-am ancorat în NATO și am știut nu doar să ne păstrăm integritatea teritorială, dar din punct de vedere al prosperității economice suntem un exemplu.“, a spus Andi Cristea.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Joburile care vor dispărea în doar 10-15 ani din cauza inteligenței artificiale. Cine scapă de modificările revoluției tehnologice: Vor schimba tot ce știm despre piața muncii și societate

Informația care îi va șoca pe mulți

Candidatul PSD la europarlamentare a vorbit despre creșterea Produsului Intern Brut în România în ultimul sfert de secol.

„O să vă spun ceva care ar putea să șocheze pe cei care își iau informația din surse apocaliptice. În ultimii 26 de ani, PIB-ul României a crescut de 10 ori. Parcă e Bitcoin.

Sunt lucruri pe care alte state europene nu au reușit să le realizeze într-un interval atât de scurt la scara istoriei. Noi am reușit acest lucru.

Uniunea Europeană este o poveste de succes, iar fără UE și NATO, România ar fi arătat acum la fel ca Ucraina, Republica Moldova sau statele din fosta Iugoslavie“, a precizat Andi Cristea.

Foto: Unsplash

Roexit, soluție viabilă?

„Ce s-ar întâmpla dacă mâine am ieși din Uniunea Europeană?“, a întrebat Anca Murgoci, redactor-șef DC News.

„Am lua calea Ucrainei, Republicii Moldova sau fostei Iugoslavii. Oamenii, de obicei, se suie în avion și merg la vest, dar în momentul în care ar ieși din țară în statele din zonă (n.r. Republica Moldova, Ucraina, Serbia), ar vedea cu ochii lor că România este regina balului în regiunea noastră.

PIB-ul este mai mare decât în Ungaria, decât în Grecia, decât în toată zona Balcanilor. Românii, de obicei, fac diferența între viața din România și state din vest, care au avut o istorie mai prietenoasă, dar dacă s-ar uita în jurul nostru și ar face comparația între de unde am plecat și unde am ajuns, ar iubi România mai mult și nu cred că ar mai vota partide din registrul celor anti-europene sau extremiste“, a concluzionat Andi Cristea.

CITEȘTE ȘI          -        EXCLUSIV  Satul de poveste din România în care Regele Charles a cumpărat mai multe case / Nu, nu e Viscri. Locuri superbe din țara noastră de care nu știai / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel