Vot pentru bugetul Capitalei. Gabriela Firea: Consilierii social-democrați NU au niciun argument sa voteze bugetul

Foto: Gabriela Firea / Facebook
Foto: Gabriela Firea / Facebook

Gabriela Firea s-a arătat indignată de modul în care decurg lucrurile la Primăria Capitalei, dar și cum se împart banii. 

Gabriela Firea susține pe pagina sa de Facebook că cei 21 de consilieri generali social-democrați nu au ”niciun argument” să voteze bugetul propus de Nicușor Dan. 

”“Noul București” promis a devenit, în doar 7 luni de guvernare a “oamenilor politici puri, de tip nou”, un oraș blocat, în care nu se mai construiește nimic, șantierele publice sunt înghețate, cele private primesc avize doar pe pile politice, spitalele nu primesc alocările necesare, se anulează programe sociale, nu se asfaltează, nu se dau tratamente pentru țânțari, sectorul cultural este lăsat de izbeliște!

Singura preocupare a noilor șefi de la Capitală este angajarea prietenilor politici și afacerile pentru grupul lor de interese! De aceea, anunțăm că cei 21 de consilieri generali social - democrați NU au niciun argument sa voteze bugetul propus de Nicușor Dan la Primăria Capitalei, dacă nu acceptă amendamentele colegilor noștri! Este un buget dezechilibrat, care va aduce austeritate și grave probleme pentru bucureșteni. Pentru a rămâne fideli jurământului că îi vom ajuta pe cetățeni, consilierii generali PSD vor depune amendamente care urmăresc să protejeze orașul și locuitorii săi. Principalele amendamente ale consilierilor generali PSD sunt pentru sănătate, termoficare, transport, infrastructură - domenii vitale pentru Capitală, însă nici restul sectoarelor nu au fost uitate.

Bucureștenii trebuie să știe că 150 de mijloace de transport vor fi scoase de pe trasee. Decizia este luata de noul primar. Mulți cetățeni vor fi extrem de afectați. În același timp, angajații STB vor rămâne fără locuri de muncă sau cu venituri mult scăzute. 1000 de oameni nu vor mai avea, practic, ce să muncească. Starea de spirit e extrem de tensionată la STB, însă actuala administrație nu vede, nu aude.

”Nici la termoficare nu sunt vești bune”

În jur de 400 de oameni de la Termoenergetica vor pleca acasă, tot din cauza bugetului oamenilor “de dreapta”. Cele 19 spitale care sunt administrate de Primăria Capitalei au nevoie de bani pentru continuarea investițiilor, funcționare, majorarea alocațiilor de hrană. Bugetul propus nu prevede aceste fonduri.

În plus, proiectele socio-medicale, de la ASSMB și DGASMB, inițiate de mine și echipa mea, care s-au bucurat de mare succes printre familiile bucureștenilor, sunt în pericol de a nu mai putea fi continuate. În foarte scurt timp, Capitala va fi înțesată de țânțari. Cu bună știință, actuala administrație a băgat Compania Ecoigienizare în insolvență, pentru ca nu a mai plătit nici facturile restante, nici angajații.

Această răzbunare politică îi va lovi însă pe bucureșteni, căci dezinsecția ar fi trebuit să înceapă deja. Proiectele sociale sunt de asemenea ignorate de actualul primar general. Nu l-au impresionat nici mesajele venite încă de anul trecut din partea oamenilor cu probleme de sănătate sau sociale , nici argumentele consilierilor generali PSD. Și asta deși a promis că nu va tăia proiectele care vin în sprijinul cetățenilor defavorizați.

”Cenușăreasa bugetului de anul acesta este cultura”

În perioada 2016-2020, domeniul cultural s-a bucurat de un buget amplu. S-au deblocat angajările în teatre, actorii au putut să-și pună în aplicare proiectele artistice, nu s-a ținut cont de afinitățile politice, directorii de teatru au putut face îmbunătățiri teatrelor și s-au mărit salariile, care erau înghețate de ani de zile.

În noua admnistrație se dă o luptă acerbă pentru funcții și cam atât. În noul buget se taie bani de la fiecare instituție de cultură, astfel încât vor ajunge în imposibilitate de funcționare”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel