EXCLUSIV  Vom mânca sau nu insecte? Vâlcu: Toți coloranții alimentari vin deja din gândaci / Oricum sunt protejați de ONG-uri

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Alfred Bulai și Val Vâlcu discută despre mâncatul insectelor, subiectul arhi-dezbătut al momentului, la „Nod în papură”.

„Uite, se tot discută, dar e o discuție mai degrabă de tipul "drobul de sare". Se spune că o să mâncăm gândaci, că ne dau insecte. Am mai vorbit... astăzi mănânci praf de gândaci, fiindcă toți coloranții alimentari sunt dintr-un crustaceu de undeva din Asia”, a spus Val Vâlcu în emisiunea „Nod în papură” de la DC News.

„Ca și cum chimicalele pe care le pun sunt mai bune, cum ar fi permanganat de sodiu sau mai știu eu ce ne pun ăștia prin mâncare”, a răspuns râzând Alfred Bulai.

„În fine, deci se discută, vin politicienii și ne anunță că ei rezistă și se luptă cu gândacul. Nici nu avem cum să mâncăm gândaci că sunt protejați de ONG-uri”, a mai spus Vâlcu. Replica lui Bulai nu a întârziat: „Dar știi că am înțeles că gândacii ăștia de bucătărie au super calorii”.

„Calorii au, dar cred că și un gust oribil și poate și oleacă de otravă, nu știu”, a continuat Vâlcu.

„Știi că gândacii de bucătărie sunt dintre insectele care există de pe vremea dinozaurilor, iar noi le spunem gândaci de bucătărie, îți dai seama ce antropologizare. Ca și cum ei au venit printre noi. Sunt printre speciile care se adaptează cel mai mult...”, a adăugat Bulai.

Dialogul celor doi continuă mai jos

Val Vâlcu: Domne’, ăștia de bucătărie sunt antrenați, gândește-te câte tone de chimicale ai băgat în ei ca să-i omori

Alfred Bulai: Nu, orice formă de otravă folosești, în mod normal după câteva generații devine zero barat. Atât de mare e adaptarea.

Val Vâlcu: Bun, există o soluție, se cheamă curățenie. În Japonia nu cred că sunt gândaci de bucătărie, nici firimituri pe jos.

Alfred Bulai: Problema la gândaci nu e doar să ai tu curățenie, trebuie să aibă toți în jurul tău că altfel...

Val Vâlcu: Tocmai de asta zic, o societate mai curată, mai disciplinată poate...

Sondaj Primăria Capitalei. Bulai și Vâlcu, reacții

„Scurt și la obiect, ultimul sondaj o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție pentru Primăria Capitalei”, începe Val Vâlcu în startul emisiunii „Nod în papură” de la DC News.

„Nu am văzut ultimul sondaj, dar nu este neapărat surprinzător”, a fost răspunsul partenerului său de discuție, Alfred Bulai.

„Ce m-a surprins pe mine este faptul că, dacă adunai Gabriela Firea + George Simion, ieșea mult în spatele lui Ciprian Ciucu + Nicușor Dan + Cătălin Drulă. Deci dreapta conduce. Dacă ar fi alegeri în două tururi, nici nu s-ar pune problema, nu s-ar mai organiza alegeri că ar fi o pierdere de vreme”, a observat Vâlcu.

Firea a câștigat doar o dată, într-un context favorabil

„În principiu, ai dreptate. Să nu uităm că doamna Firea a câștigat o singură dată, printr-o campanie de excepție, printr-un context favorabil – în sensul că PNL nu știa cum îl cheamă, a schimbat patru candidați, foarte penibil – dar și într-o ascensiune a USR-ului, pe atunci. Sigur, cu surpriza surprizelor pe vremea aceea, Nicușor Dan. L-am văzut astăzi cum este, deci nu mai este nicio surpriză, nici USR nu mai este nicio surpriză.

Bucureștiul a fost în general de dreapta. A câștigat cineva de stânga doar de două ori: Sorin Oprescu, dar pentru că a fost dat afară din PSD, deci era un fel de victimă a PSD și atunci sigur că "a rupt pactul cu Satana" și lumea l-a votat; și doamna Firea”, a explicat Bulai.

CITEȘTE RESTUL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel