Voiculescu, reacție în cazul Burnei

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că a transmis vineri o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost soluţionate.

”Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri - se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii. Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească), fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii cheie”, a scris Vlad Voiculescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul mai spune că ”munca unui medic poate fi şi uneori trebuie să fie evaluată de alţi medici”. Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Marie Curie”, Denis Stănescu, a anunţat, sâmbătă, că Direcţia Generală Anticorupţie a descins în cursul dimineţii în incinta spitalului şi a pus sechestru pe cabinetul profesorului Gheorghe Burnei.

[citeste si]

”În cursul dimineţii, imediat după ora şase, la Spitalul 'Marie Curie' a avut loc o descindere a inspectorilor de la Direcţia Generală Anticorupţie. Ni s-a înmânat mandatul de percheziţie, aprobarea doamnei judecător, şi s-a pus sechestru pe cabinetul domnului profesor Gheorghe Burnei”, a declarat Denis Stănescu.

Întrebată dacă în spital a fost înregistrată vreo reclamaţie din partea pacienţilor la adresa medicului Gheorghe Burnei, Denis Stănescu a răspuns că nu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel