Vodafone, declarații șoc despre implicarea în programe de spionaj

vodafone
vodafone

Reprezentaţii operatorului au răspuns la o serie de acuzaţii.  

Vodafone nu recunoaşte existenţa unui acord ilegal între subsidiara sa Cable & Wireless şi agenţia britanică GCHQ pentru spionarea clienţilor grupului, au declarat reprezentaţii operatorului, în replică la o serie de acuzaţii prezentate în media pe baza unor documente sustrase de Edward Snowden.

Potrivit unor informaţii publicate de Channel 4 News şi citate de Bloomberg, Cable & Wireless, care a fost cumpărată de Vodafone în 2012, a colaborat extensiv cu agenţia de spionaj GCHQ, căreia i-a oferit acces la reţeua de cabluri de fibră optică. Mai mult, divizia Vodafone ar fi încheiat acorduri cu operatori de telecomunicaţii din străinătate pentru a ajuta spionii britanici să acceseze date globale.

GCHQ este divizia de comunicaţii şi internet a serviciilor de informaţii din Marea Britanie.

Documentele prezentate de Channel 4 News mai arată că reprezentanţii Cable & Wireless s-au întâlnit în mod regulat cu agenţi ai GCHQ în perioada 2008-2010. De asemenea, GCHQ a utilizat, cel puţin până în aprilie 2013, un punct de acces la reţelele de fibră optică internaţionale care ar fi fost operat temporar de Cable & Wireless.

"Nu am găsit nici o indicaţie privind desfăşurarea unor operaţiuni ilegale în cadrul Vodafone sau al Cable & Wireless, şi nu recunoaştem nici unul dintre programele de spionaj identificate (în documentele sustrase de fostul contractor al NSA, Edward Snowden – n.r.). Mai mult, Vodafone nu deţine şi nici nu operază reţelele de cabluri la care se face referire", se arată într-un comunicat Vodafone postat pe site-ul grupului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel