Vladimir Putin rupe tăcerea. Cum comentează acuzațiile lui Alexei Navalnîi privind otrăvirea cu Noviciok

După ce mult timp Vladimir Putin a evitat să vorbească despre otrăvirea lui Alexei Navalnîi, a făcut mai multe declarații privind acest caz.

Președintele rus Vladimir Putin susține că a cerut personal Procuraturii Generale să acorde permisiunea liderului opoziției Alexei Navalnîi să călătorească în Germania pentru tratament, în ciuda restricțiilor impuse acestuia, transmite Interfax.

Imediat, de îndată ce soția acestui cetățean a apelat la mine, am dat imediat instrucția parchetului să verifice posibilitatea de a-l lăsa în străinătate pentru tratament, ceea ce înseamnă că s-ar fi putut să nu-l fi lăsat să iasă. A avut restricții de călătorie.”, a spus el, vorbind în sesiunea plenară a Clubului de discuții Valdai .

Putin susține că Navalnîi ar avea restricții privind călătoriile din cauza anchetei judiciare și a dosarul penal în care figurează. El a comentat și acuzațiile opozantului rus care a spus că Putin personal a fost cel care a organizat otrăvirea sa.

"Dacă inculpatul despre care vorbiți a fost otrăvit, sau dacă autoritățile ar fi dorit în orice caz să otrăvească pe cineva, cu greu l-ar fi trimis în Germania pentru tratament, nu-i așa?" - a spus Putin.

Reacția președintelui rus vine în contextul în care Alexei Navalnîi a declarat că Putin se face direct vinovat de otrăvirea sa, acuzându-l că ar dezvolta noi versiuni ale armelor chimice, precum Noviciok.

VEZI ȘI: Alexei Navalnîi, acuzații GRAVE la adresa lui Putin: Dezvoltă noi versiuni ale acestor arme chimice. E înfricoșător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel