Alexei Navalnîi, acuzații GRAVE la adresa lui Putin: Dezvoltă noi versiuni ale acestor arme chimice. E înfricoșător

Opozantul rus Alexei Navalnîi a lansat o serie de acuzații la adresa lui Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat în Berlin postului american CBS, Navalnîi l-a acuzat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin. El a declarat că liderul de la Kremlin este direct responsabil de otrăvirea sa cu agentul neurotoxic Noviciok. Totodată, acesta a spus că Putin ar dezvolta noi versiuni ale acestor arme chimice, chiar dacă acest lucru este interzis, scrie Știrileprotv.ro.

"E pură speculaţie, dar cred că mi-au pus Noviciok pe haine, am atins substanţa când m-am îmbrăcat şi apoi am pus mâna pe sticlă să beau apă, pentru că au detectat Noviciok pe sticlă, nu în sticlă, nu în apă. Asta e cea mai grea parte. Eu personal nu mă tem. Dar dacă ar fi lăsat Noviciok pe clanţa de la intrarea în casă? Undeva unde puneau mâna şi copiii mei. Însă convingerea mea rămâne că trebuie să-i înfruntăm pe aceşti oameni pentru că ei nu se vor opri niciodată.", a declarat Alexei Navalnîi.

Acuzații grave

Totodată, opozantul rus a declarat că Vladimir Putin ar fi avut două scopuri în legătură cu otrăvirea sa.

„Este probabil cel mai toxic agent neurochimic inventat de oameni. Şi era de un tip nou, ceea ce dovedeşte că Putin dezvoltă noi versiuni ale acestor arme chimice, deşi e interzis. Şi de asta neagă tot. Altminteri, ar însemna că încă au Novichock. Nu doar că încalcă Tratatul păstrând substanţa, dar chiar au îmbunătăţit-o. Cred că (Vladimir) Putin s-a folosit de Novichock cu dublu scop: să mă ucidă pe mine şi să-i înspăimânte şi pe alţii. E înfricoşător, iar Putin savurează asta.", a spus Alexei Navalîi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel