Vladimir Putin, nouă discuție telefonică cu Emmanuel Macron

Vladimir Putin, nouă discuție telefonică cu Emmanuel Macron / Foto: Twitter Emmanuel Macron
Vladimir Putin, nouă discuție telefonică cu Emmanuel Macron / Foto: Twitter Emmanuel Macron

Vladimir Putin a vorbit din nou cu Emmanuel Macron.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a vorbit din nou cu Emmanuel Macron, președintele Franței. Convorbirea telefonică a avut loc la inițiativa părții franceze, a informat marți serviciul de presă de la Kremlin, scrie Interfax.

„A avut loc un schimb aprofundat de opinii cu privire la situația din jurul Ucrainei, inclusiv cu privire la cursul negocierilor în curs între reprezentanții ruși și ucraineni.”, a anunțat serviciul de presă de la Kremlin.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Țările occidentale au răspuns impunând sancțiuni masive împotriva Rusiei.

Primele discuții între reprezentanții Rusiei și Ucrainei au avut loc pe 28 februarie în Belarus, apoi delegațiile s-au întâlnit pe 3 și 7 martie. După aceea, negocierile au trecut în modul videoconferință. După cum a declarat pe 22 martie Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, programul negocierilor este „destul de plutitor”, iar Rusia nu intenționează să publice tezele pe care le propune în negocierile cu partea ucraineană.

Zelenski insistă asupra necesităţii unei 'întâlniri' cu Putin

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, insistă asupra necesităţii unei 'întâlniri', 'sub orice formă ar fi', cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru 'a opri războiul' din Ucraina.

'Cred că fără această întâlnire este imposibil să înţelegem pe deplin la ce sunt dispuşi ei (ruşii) pentru a opri războiul', a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat Suspilne, media regională de stat ucraineană.

Volodimir Zelenski, pentru care, după cum a subliniat recent, 'fără negocieri, războiul nu va fi oprit', s-a pronunţat în repetate rânduri pentru o întâlnire la vârf cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, dar apelul său de luni este deosebit de insistent. Volodimir Zelenski a dat asigurări luni că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei. Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta niciodată ocupaţia rusă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel