Zelenski insistă asupra necesităţii unei 'întâlniri' cu Putin

Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, insistă asupra necesităţii unei 'întâlniri', 'sub orice formă ar fi', cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru 'a opri războiul' din Ucraina, transmite AFP. 

'Cred că fără această întâlnire este imposibil să înţelegem pe deplin la ce sunt dispuşi ei (ruşii) pentru a opri războiul', a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat Suspilne, media regională de stat ucraineană.

Volodimir Zelenski, pentru care, după cum a subliniat recent, 'fără negocieri, războiul nu va fi oprit', s-a pronunţat în repetate rânduri pentru o întâlnire la vârf cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, dar apelul său de luni este deosebit de insistent.

Mai multe runde de discuţii au avut loc faţă în faţă şi prin videoconferinţă între delegaţiile rusă şi ucraineană de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, reaminteşte AFP. 

Volodimir Zelenski: Ucraina nu va accepta ultimatumuri din partea Rusiei

Volodimir Zelenski a dat asigurări luni că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei. Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta niciodată ocupaţia rusă.

Avem un ultimatum cu puncte în el. Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de website-ul de ştiri Suspilne, potrivit Agerpres.

Armata rusă a lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea ţării vecine.

Ucraina respinge cererea Federației Ruse de a preda orașul Mariupol 

Vicepremierul Iryna Vereshchukha a răspuns Rusiei declarând că „predarea nu este o opțiune”. Acest lucru a fost raportat de Kyiv Independent , adăugând că Ucraina „cere ca forțele ruse să permită imediat trecerea în siguranță”. Într-o scrisoare, Ministerul rus al Apărării a susținut că va stabili un coridor umanitar doar dacă Mariupol se va preda.

Citește și Zelenski cere UE să înceteze orice comerţ cu Moscova: Nu mai sponsorizaţi armele de război ale Rusiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel