Vladimir Putin l-a numit pe președintele Dumei de Stat la conducerea SVR

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit joi pe președintele Dumei de Stat (camera legislativă inferioară), Serghei Narîșkin, la conducerea Serviciului de informații externe (SVR), informează AFP, citează Agerpres.

'Dumneavoastră, la fel ca noi toți, sunteți conștient de situația în care ne aflăm. Înțelegeți în ce măsură reușita acestui serviciu este importantă pentru stabilitatea și dezvoltarea țării noastre', i-a transmis Putin lui Narîșkin, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Serghei Narîșkin, în vârstă de 61 de ani, președinte al Dumei de Stat din 2011, este un apropiat al lui Vladimir Putin, cu care a început să colaboreze de la începutul anilor 1990, când cei doi lucrau la primăria din Sankt-Petersburg.

Conform biografiei oficiale, Narîșkin lucrase anterior la ambasada URSS de la Bruxelles, iar presa rusă îl prezintă drept un fost agent al KGB, la fel ca și Putin.

Citește și: Rezultate finale la alegerile din Rusia. Partidul puterii, în scădere

Serghei Narîșkin figurează pe lista persoanelor supuse sancțiunilor de către Uniunea Europeană în urma crizei din Ucraina.

Numirea sa în fruntea SVR intervine la mai puțin de o săptămână după succesul în alegerile legislative al partidului Rusia Unită, pro-Kremlin, cu un scor de peste 50%, în urma căruia va dispune de un număr record de 343 de mandate în Dumă.

Predecesorul lui Narîșkin la conducerea SVR, fostul premier Mihail Fradkov, în funcție din 2007, a fost numit în consiliul de administrație al societății de căi ferate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel