Vladimir Putin îi transmite Maiei Sandu că vrea o „cooperare reciproc avantajoasă”

Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Putin i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova, în care vorbește despre „cooperarea reciproc avantajoasă”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a felicitat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În mesajul său, președintele rus a pus accent pe dezvoltarea relațiilor moldo-ruse, care ar veni în întâmpinarea cetățenilor atât moldoveni cât și ruși.

„Vladimir Putin a felicitat-o ​​pe președintele Republicii Moldova Maia Sandu, menționând că dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești, cooperarea reciproc avantajoasă în diverse domenii ar veni în întâmpinarea intereselor popoarelor Rusiei și Moldovei”, se arată într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale de la Kremlin. 

Potrivit comunicatului, Putin a felicitat mai mulți reprezentanți ai țărilor și guvernelor străine, șefi ai organizațiilor internaționale și foști lideri de stat cu ocazia sărbătorilor. În listă nu se regăsesc președinții Ucrainei și Georgiei, scrie Deschide.

Maia Sandu spune că unirea Republicii Moldova cu România nu e realizabilă dacă 50%+1 din populație își dorește acest lucru

Pentru ca Unirea cu România să aibă loc, nu este suficient ca 50%+1 din oameni să-și dorească acest lucru și este necesară o majoritate covârșitoare. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. Sandu a dat de înțeles că nu pledează pentru unirea firească cu România, ci mai degrabă optează pentru apropierea de România în cadrul Uniunii Europene.

Întrebată cum vede creșterea curentului unionist din Republica Moldova, în condițiile în care cel mai recent sondaj a arătat că aproximativ 44% dintre moldoveni și-au dori unirea cu România, Maia Sandu a declarat:

„Știm că există un număr mare de oameni care sprijină ideea Unirii. În același timp, există și altă parte din societate, care este speriată de ideea Unirii. Or, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară suficientă. Vom urmări sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile. Între timp, noi construim relații cu România. Dincolo de discursuri, noi construim poduri, proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, cultural, educațional”, a declarat Maia Sandu (vezi video AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel