Putin a ordonat armatei ruse să intervină pentru menținerea păcii în Donețk și Lugansk. ”Spun ceva ce nu am spus NICIODATĂ... Ei au scuipat pe avertismentele noastre!”

Putin, discurs COMPLET. A semnat recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Ce și cum a transmis presa rusă / Foto: Captură video Pervîi Kanal
Putin, discurs COMPLET. A semnat recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Ce și cum a transmis presa rusă / Foto: Captură video Pervîi Kanal

Vladimir Putin a semnat decretul de recunoaștere a Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

UPDATE: 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de "menţinere a păcii" în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, după recunoaşterea independenţei acestora, conform Mediafax. 

UPDATE: Vladimir Putin, declarații

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut declarații despre situația din Ucraina. Acesta a vorbit despre istoria care leagă Kremlinul de Kiev, dar și despre URSS. Totodată, el și-a explicat decizia de a recunoaște Republicile Populare Donețk și Lugansk. El a menționat că se adresează cetățenilor Rusiei și compatrioților din Ucraina. Putin a ținut să menționeze câți bani a dat Kremlinul Ucrainei în anii de după destrămarea URSS.

"Dragi cetățeni ai Rusiei, dragi prieteni, subiectul discursului meu îl reprezintă evenimentele din Ucraina și de ce este atât de important pentru noi, pentru Rusia. Situația din Donbas a devenit din nou critică, acută. Astăzi mă adresez direct dvs. nu numai pentru a evalua ceea ce se întâmplă, ci și pentru a vă informa despre deciziile luate, despre posibilii pași în această direcție. Va trebui să vorbim în detaliu și în detaliu. Problema este foarte serioasă. Ucraina nu este doar o țară vecină, sunt camarazii noștri, rudele, printre care nu se află doar colegi, prieteni, foști colegi, ci și rude, oameni legați de noi prin sânge, legături de familie. (...)  Trecutul nu îl schimbi, dar noi trebuie să vorbim despre aceste lucruri. Nu dau vina pe nimeni. Astăzi vreau să spun cum s-a întâmplat.

Acuzații de ȘANTAJ

Este un fac istoric ceea ce s-a întâmplat. Ca urmare a politicii bolșevice, a apărut Ucraina sovietică. Care poate fi numită pe bună dreptate Ucraina numită după V.I. Lenin. El este autorul și arhitectul ei, există documente. Și acum descendenții recunoscători au demolat monumente ale lui Lenin în Ucraina, ei o numesc decomunizare. Vrei decomunizare? Ei bine, asta ne convine foarte bine. Dar nu este necesar, după cum se spune, să ne oprim la jumătate. Suntem gata să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea reală pentru Ucraina. (...) Încă cu doi ani înainte de destrămarea URSS, soarta sa era deja decisă. (...) Soarta Rusiei sub URSS este vina lor. Rusia a recunoscut ulterior independența țărilor care au făcut parte din URSS și i-a ajutat. Rusia și-a ajutat partenerii din țările independente, inclusiv Ucraina, care a început să ceară tot felul de ajutoare din partea noastră și, cu tot respectul, l-am trimis, dacă e să vorbim despre energie, beneficii aplicate preferențial. Autoritățile ucrainene doreau să aibă toate beneficiile dar niciun fel de responsabilitate sau datorie. Este suficient să ne amintim amenințările permanente din partea autorităților ucrainene în legătură cu energia și cum ne șantajau în legătură cu energia, încercând să obțină tratament preferențial. Ucraina refuză să recunoască toate legăturile istorice. (...) Este important să înțelegem că Ucraina niciodată nu a avut tradiții consistente, consecvente cu a fi o adevărată națiune, așa că au copiat modele străine.

”Acești infractori nu sunt pedepsiți, dar noi îi știm după nume și îi voi găsi”

Și-au urmat interesele lacome care nu au legătură cu interesele populației. Guvernanții nu au acționat în interesul cetățenilor ucraineni. Nu are de-a face cu a oferi condiții mai bune de trai, ci cu a răspunde nevoilor Vestului și de a ascunde miliardele de dolari furate. Oligarhi din Ucraina veneau la putere candidând pe idei populiste. Ajungeau la putere cu votul sincer al oamenilor care credeau în schimbări. Le promiteau multe, dar acționau sub controlul radicalilor. Radicalii au exagerat, pretențiile lor au crescut an de la an. Suveranitatea Ucrainei a devenit o speculație, iar politicul devine doar o cortină pentru acoperirea intereselor acestor oligarhi. În Ucraina corupția a ajuns la cote maxime, este pe toate sectoarele. (...) Milioane de dolari au ajuns în buzunarele lor atunci când a fost Maidanul. Nu le-a păsat de oamenii care au murit. Radicalii au acaparat puterea în Ucraina. (...) Acești infractori nu sunt pedepsiți, dar noi îi știm după nume și îi voi găsi. Maidanul nu a adus democrația în Ucraina, a înrăutățit toată situația. La 8 ani de atunci Ucraina este în plină criză economică. Oamenii pleacă peste hotare în număr foarte mare. Ei nu au bani să își plătească facturile. De ce se întâmplă asta? Pentru că s-au pierdut mii de locuri de muncă. Oamenii nu au din ce trăi.

Totul în condițiile în care înainte era nu doar mândria Ucrainei, ci mândria URSS. (...) Ucraina a fost sărăcită în acești ani. A fost preluat controlul asupra celor mai importante companii din țară. (...) Se maschează totul și se spune că este făcut pentru îndepărtarea corupției, dar cele mai importante instituții sunt în continuare corupte. Se face un curs de asimilare, de dezrusificare. Rusii sunt goniți, limba rusă este gonită. Cetățenii ruși au început să fie respinși. (...) Cei din Donbas și-au făcut alegerea, să fie aproape de Rusia. Kievul nu are ce face. Oamenii au ales. (...)

”Spun ceva ce nu am spus niciodată”

Prin susținerea militară din alte țări Ucraina s-a pregătit de intervenții militare. În plus, știm că vor să aibă propriile lor arme nucleare.(...) Dacă Ucraina va avea aceste arme, situația în lume, în Rusia se va schimba categoric. Nu putem să nu reacționăm. Este o amenințare. (...) În ultimii ani, sub pretextul unor exerciții militare, aproape mereu au fost trupe militare NATO. SUA și NATO au venit pe teritoriul Rusiei, folosindu-l ca pe un teatru pentru posibile acțiuni militare. (...) În anii următori sunt programate alte astfel de exerciții comune. Este clar că NATO încearcă să își intensifice sub acest pretext prezența militară în Ucraina. (...) SUA a încercat să facă asta în Crimeea, dar nu i-a reușit pentru că oamenii s-au împotrivit.

Da, fiecare țară are dreptul să facă alianțe militare cu cine vrea, dar Ucraina are responsabilitatea să nu își asigure securitatea strategică amenințând alte țări. Intrarea Ucrainei în NATO este direct o amenințare pentru Rusia. (...) NATO încearcă să ne convingă că ei nu sunt o amenințare pentru Rusia, dar noi știm valoarea acestor cuvinte. (...) Spun ceva ce nu am spus niciodată.  Acum câțiva ani l-am întrebat pe Blinken cum ar fi dacă Rusia ar intra în NATO. Nu voi spune răspunsul complet, dar răspunsul SUA ne-a surprins. (...) Nu vreți să fiți prieteni cu Rusia, ok, dar de ce să ne faceți dușmani? (...) Intrarea Ucrainei în NATO este decisă, potrivit informațiilor noastre, este doar o chestiune de timp. Rusia este anunțată ca fiind principalul dușman al SUA și NATO, e scris în documente, iar pentru a se înlătura dușmanul, va fi folosită Ucraina.(...) Dezvoltarea unor baze NATO în Ucraina le va da puterea de a controla spațiul aerian, de a avea rachete în Europa și dincolo de Munții Ural.

”Ei au scuipat pe avertismentele noastre”

O rachetă ar ajunge în doar 35 de minute până la Moscova. (...) Ei au scuipat pe avertismentele noastre, atunci când le-am spus să oprească extinderea. (...) Rusia optează pentru rezolvarea problemelor prin negocieri, pe cale diplomatică, am mai spus asta. (...) Noi cerem ca NATO să nu se mai extindă, să nu aibă sisteme ofensive. Aceste cereri au fost ignorate. (...) Poziția lor nu s-a schimbat, ni se trimit aceleași răspunsuri. Încearcă să ne șantajeze cu noi sancțiuni. Țelul este unul: să oprească dezvoltarea Rusiei. O fac doar pentru că existăm. O spun direct, în contextul în care cererile noastre au fost ignorate de SUA și NATO, Rusia are dreptul de a întreprinde măsuri pentru asigurarea securității sale. Exact asta vom face. (...) Cât despre situația din Donbas, atacurile acolo s-au intensificat în ultima vreme. Oamenii de acolo sunt în pericol. (...) Am decis să recunoaștem independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk, actele vor fi gata în curând. Le cerem să înceteze atacurile în Donbas. Vor fi pe conștiința lor.", a declarat Vladimir Putin.

La sfârșitul conferinței de presă, Vladimir Putin a semnat în direct la TV decretul pentru recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Știrea inițială:

Președintele rus Vladimir Putin a purtat conversații telefonice cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz, a anunțat luni seară serviciul de presă de la Kremlin, scrie Interfax.

”Putin a informat despre rezultatele ședinței extinse a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a analizat situația actuală din jurul Donbasului în contextul deciziei Dumei de Stat privind recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Astăzi, conducerea  Republicilor Populare Donețk și Lugansk au primit apeluri pentru recunoașterea suveranității lor în legătură cu agresiunea militară a autorităților ucrainene, bombardarea masivă a teritoriului Donbas, în urma cărora populația civilă suferă.”, se arată în comunicat.

”Ținând cont de toate acestea, președintele Rusiei a spus că intenționează să semneze un decret corespunzător în viitorul apropiat”, informează serviciul de presă.

Președintele Franței și Cancelarul Federal al Germaniei ”și-au exprimat dezamăgirea față de această evoluție. În același timp, ei și-au exprimat disponibilitatea de a continua negocierile”, se arată în comunicat.

Cum le este prezentată rușilor situația din Donbas de televiziunea de stat

Vladimir Putin va face un apel în direct la TV în această seară, iar între timp televiziunea de stat Pervîi Kanal difuzează reportaje video din Donețk, cu școli și case distruse, despre care jurnaliștii spun că au fost bombardate de armata Ucrainei. Totodată, presa lui Putin susține că oamenii de acolo sunt în pericol și că Rusia i-a ajutat pe oameni să se evacueze și să se refugieze în Rusia. Situația este descrisă la Kremlin ca fiind una tensionată și periculoasă.

Sunt prezentate chiar și interviuri cu oameni care locuiesc în Donbas și spun că situația este similară cu cea de acum câțiva ani, când izbucnise conflictul. Jurnaliștii Pervîi Kanal prezintă totul într-o manieră ce sugerează că Rusia ar fi salvatorul oamenilor de acolo. Sunt difuzate imagini cu bătrâni care sunt evacuați din Donețk și Lugansk, despre care spun că sunt cetățenii lor pentru că sunt de naționalitate rusă.

Precizăm că Pervîi Kanal este canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel