Vlad Ţepeş, geniul care l-a inspirat pe atentatorul din Norvegia

tepes_91517900
tepes_91517900

La trei zile de la masacrul din Norvegia, presa a ajuns în posesia manifestului lui Anders Breivik. Documentul de 1.500 de pagini dovedeşte că norvegianul plănuia de mult timp atacurile. Şi mai curios printre personalităţile marcante ale istoriei pe care le aprecia se numără şi Vlad Ţepeş.

O imagine a domnitorului român apare în manifestul tânărului alături de o scurtă biografie a lui. Breivik spune despre Ţepeş că a fost unul dintre cei mai importanţi luptători creştini împotriva islamizării Europei. În acelaşi manifest, bărbatul descrie cu lux de amănunte cum şi-a ales armele de atac şi cum a participat la sesiuni de tragere.

Autorul atacurilor de la Oslo postase pe Internet, cu doar câteva ore înaintea atentatelor de vineri, un manifest de peste 1.500 de pagini, în care îndeamnă la "eliminarea musulmanilor" din Europa, scrie realitatea.net.

Vlad Ţepeş, "Cruciat şi erou al românilor", a fost "un geniu al războiului psihologic. Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de PR, ştiinţe politice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă", scrie Anders Behring Breivik la pagina 244, în manifestul intitulat "2083: O declaraţie europeană de independenţă", semnat cu pseudonimul Andrew Berwick.

"Ca orice alt conducător, el avea doi inamici: dezordinea internă sau trădarea şi agresorii islamici externi care îi ameninţau ţara. El a reuşit să-şi învingă inamicii externi, folosind acelaşi nivel de cruzime ca orice alt conducător din vremea sa, dar el era un adevărat maestru al ÎNSCENĂRII cruzimii pentru a obţine efectul maxim. El era cel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani înainte ca această ştiinţă să fie descoperită şi teoretizată", continuă textul.

Citește și:

Manifestul ucigaşului din Norvegia: Război civil european şi interzicerea musulmanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel