Vlad Oprea, primar Sinaia, decizie Curtea de Apel Ploieşti

Ema Apostu / 21 dec 2017 / 00:08 Salveaza PDF Comentarii

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, trimis în judecată într-un dosar de luare de mită a fost achitat, în primă instanţă, de Curtea de Apel Ploieşti. 

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, instanţă la care s-a judecat procesul în care judecătoarea Ruxandra Popescu a fost trimisă în judecată alături de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea şi de secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, au dispus, miercuri, condamnarea magistratului şi achitarea celorlalţi doi inculpaţi.

Astfel, Ruxandra Popescu, judecător la Judecătoria Sinaia, a fost condamnată la pedeapsa de patru ani închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei.

Prin aceeaşi sentinţă, Ruxandra Popescu a fost achitată pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Primarul Vlad Oprea, trimis în jduecată pentru abuz în serviciu, şi secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, deferită justiţiei în acelaşi dosar, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, au fost achitaţi.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea minutei.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28