Viviane Reding, demisie din funcția de comisar european pentru Justiție

Viviane Reding
Viviane Reding

Viviane Reding a demisionat din funcția de Comisar european pentru Justiție și Drepturi Fundamentale pentru a ocupa un scaun de europarlamentar, pe care l-a câștigat la alegerile europarlamentare din 25 mai. Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunțat astăzi înlocuitorii celor patru comisari care s-au retras din Executiv pentru a-și începe mandatul în Legislativul de la Strasbourg.

Ca urmare a demisiei lui Viviane Reding, Janusz Lewandowski, Antonio Tajani și Olli Rehn, portofoliile Justiției, Industriei, Buget și Afaceri Monetare și Economice fiind realocate către vicepreședintele Kallas, comisatul Hahn, comisarul Barnier și comisarul Piebalgs.

Statele din care proveneau cei patru au propus deja înlocuitorii: Martine Reicherts (Luxemburg), Jacek Dominik (Polonia), Fernando Feroci (Italia) și Jyrki Katainen (Finlanda).

Înainte de alegerile din 25 mai, presa vorbea despre aspirațiile lui Reding de a deveni președinte al Comisiei Europene. PPE l-a propus însă pe Jean-Claude Juncker, iar Reding a candidat la europarlamentare. 

Șapte comisari europeni au candidat cu succes la scrutinul din 25 mai.

Editorial Val Vîlcu: Viviane Reding are dreptate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel