Vitali Klitschko: Kievul se confruntă cu cea mai grea iarnă de la al Doilea Război Mondial. Există scenariul să evacuăm părți din capitală

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Părți din Kiev, capitala Ucrainei, ar putea fi evacuate, a avertizat primarul Vitali Klitschko.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat că Kievul se confruntă cu „cea mai grea iarnă de la al Doilea Război Mondial”, după ce un val de atacuri rusești asupra infrastructurii energetice a lăsat multe părți ale orașului în întuneric.

Locuitorii din Kiev trebuie să fie pregătiți pentru „cel mai rău scenariu” de întreruperi larg răspândite de curent la temperaturi scăzute, a spus el într-un interviu pentru ziarul german Bild.

Părți din capitală ar trebui evacuate în acest scenariu, a spus el, conform Al Jazeera.

Milioane de oameni din Ucraina se confruntă în acest an cu o iarnă care le pune viața în pericol, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății, în timp ce Rusia continuă să distrugă infrastructura energetică a țării pe măsură ce temperaturile scad.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Soldații ucraineni întorși din sud explică de ce rușii folosesc arme din anii '70, deși dispun de artilerie mai modernă decât cea ucraineană

Aliaţii din NATO au testat sistemul de apărare aeriană din România prin simularea unui atac

Aliaţii din NATO au efectuat miercuri un exerciţiu militar pentru a testa apărarea aeriană şi apărea antirachetă din România, la circa o săptămână după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit în Polonia şi a scos în evidenţă breşele din scutul aerian al Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters.

Sistemul de apărare aeriană francez desfăşurat în România a respins un atac simulat cu avioane de luptă aliate, a precizat Comandamentul Aerian Aliat al NATO de la Ramstein, în vestul Germaniei.

La exerciţiu au participat avioane de luptă turce F-16, avioane Eurofighter spaniole, avioane Growler americane concepute pentru război electronic şi avioane Rafale franceze care au zburat de pe portavionul Charles de Gaulle, a adăugat Comandamentul.

"Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, continuăm să ne consolidăm capacitatea de descurajare şi sistemele de apărare în flancul de estic al Alianţei", a spus purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Ea a precizat că Alianţa a adăugat mai multe avioane de luptă şi de supraveghere în patrule, precum şi mai multe sisteme de apărare aeriană la sol şi nave de apărare aeriană pe mare.

"Exerciţii precum acesta garantează că forţele NATO pot opera împreună şi pot rămâne pregătite pentru a răspunde la orice ameninţare din orice direcţie", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Franţa a desfăşurat din mai în România sistemul de apărare aeriană SAMP/T. Acesta este conceput să protejeze câmpuri de luptă şi obiective sensibile precum aeroporturi şi porturi în faţa rachetelor de croazieră, avioanelor, dronelor şi rachetelor balistice tactice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel