Visarion Alexa, mesaje puternice: Acum înțelegeți? Eu de aceea sunt creștin

Biserică / Foto DC News
Biserică / Foto DC News

Părintele Visarion Alexa explică de ce Biserica nu renunță la „învățătura” ei.

„Nu minimalizați mersul la biserică, spovedania, Împărtășania. Creștinismul în afara Bisericii este psihologie ieftină, la fel cum creștinismul cu sabia în mână este un eșec.

Hristos a înviat!

Să ştiţi că dintotdeauna în lumea noastră au existat două mari tensiuni: una DUMNEZEIASCĂ, ce vrea să-l aducă pe om în brațele lui Dumnezeu şi alta DEMONICĂ, ce vrea să-l smulgă pe om din brațele lui Dumnezeu. Viața noastră, aşa cum trăim noi fiecare zi, cum vedem perspectiva vieții, toate acestea înseamnă ori o tensiune dumnezeiască, ori una demoniacă. Experiența umanității arată că omul nu poate trăi singur. Conștient sau nu, el slujește fie Domnului, fie demonului.

Haideți să privim un pic lumea aceasta în care trăim.

Dumneavoastră credeți că ceea ce se întâmplă în lume acum este nou? Nu! Cei mai în vârstă își amintesc că la şcoală, pe vremea comunismului, au făcut un fel de cursuri de filosofie, cursuri ideologice. Ţi se preda o ideologie, ţi se predau niște dogme, niște adevăruri. Şi adevărurile acestea ale comunismului aparțineau unor gânditori de secol 19.

Marx, de exemplu, anunța cumva apoteotic, că în maxim 60-70 de ani nu va mai exista religie. Au trecut mai mult de 70 de ani de la Marx...religia există. Secularismul este astăzi la un apogeu, secularismul se regăsește în filosofia lui Marx, care a adunat la rândul său mai multe filosofii. De exemplu, anticipeaza filosofia lui Freud care spune că viața omului este structurată pe libido, singura energie care îi dă omului puterea să trăiască, să creeze. Filosofii timpurilor noastre o aduc şi ei în timpurile acestea.

Comunismul, fața exagerată a lui Marx, a căzut, dar ideologia timpurilor noastre reia această temă şi ideologii își dau seama că ea este o mare miză. Omul, spune ideologia timpurilor noastre, trebuie să scape de religie, trebuie să se integreze în lumea cea nouă. Şi cum facem asta? Ştiţi cum? Agresându-l în fiecare zi cu aceste două teme:

SEXUALITATEA, care trebuie să fie cât mai elaborată şi cât mai fără identitate şi TEHNICA. Ați observat că suntem total dependenţi de tehnica? Nu cred că există o oră în viața noastră în care să nu fim dependenţi de tehnică. Nu există o oră/zi în care să putem spune: sunt liber!

Omul religios, în schimb, este foarte "periculos". Un creștin, pentru că nu are scopuri şi așteptări în lumea aceasta, este foarte "periculos", el nu poate fi integrat pentru că el nu trăiește după așteptările lumii noi. El nu vreo o împărăție aici pe pământ, pentru că el ştie că Împărăția este în Ceruri.

Ideologii lumii noi aduc în prim-plan ideologii absurde, aberante. Eu le spun ideologii iadului, iar pr Sofronie îi numește ideologii morții sau civilizația morții. Cu cât omul este mai animal, cu atât va accepta mai ușor ideologia lumii noi.

Platon s-a străduit să-l scoată pe om la suprafață, să-l arate ca fiind o făptură extraordinară, a arătat în el veleități spirituale extraordinare, iar astăzi, omul anului 2020 vine şi spune: omul este un simplu animal. Poate pentru că omul-animal este foarte ușor de integrat, spre deosebire de omul religios pe care lumea nu îl poate birui, pentru că el știe că nu este din lumea aceasta. De aceea vă spun că şansa noastră, a omului religios, este să ne ţinem de Hristos, să rostuim viața noastră în jurul Lui, cu toată puterea.

Ştiţi de ce nu renunță Biserica la învățătura ei?

Unii spun că e retrogradă. Nu! Biserica nu renunță la dogmele ei pentru că ele nu sunt negociabile, nu se schimbă după fiecare modă. O modă azi, alta mâine. În Biserică nu e aşa! Biserica nu se joacă cu valorile, pentru că nouă Adevărul ni L-a revelat Dumnezeu. Dumnezeu a pus în om un scop şi o finalitate. Noi nu putem renunța la scopul şi la finalitatea puse în noi de El. Nu sunt negociabile. V-ați întrebat ce înseamnă TOLERANŢA? Acest " E dreptul tău, fă ce vrei!" De când Hristos a spus: FĂ CE VREI? De când toleranța este considerată un sinonim pentru iubire? Nu pare a fi. A-i lăsa pe oameni în acest "fă ce vrei!" mi se pare un act de lașitate, de neasumare a omului de lângă tine. Mai ştiţi dvs vreo insitituţie care vă oferă posibilitatea să aveţi o comuniune cu cei dragi trecuți la Domnul? Lumea de azi vă spune că viața se limitează la traiul de pe pământ, că moartea nu poate fi depășită nicicum.

Ideologia creștinilor are o perspectivă care copleşeşte moartea. Eu de aceea sunt creștin, pentru că aceasta este calea care te ajută să vezi dincolo de moarte. Nimic nu mă poate convinge că eu sunt doar un animal pe care îl arunci în groapă când moare şi atât.

Marx spunea aşa: dacă vrei să stăpânești animalele, stabilește-le nevoi şi fă-le cât mai greu de atins!

Vă dau un singur exemplu: bunicul meu şi-a ridicat casa în două săptămâni, ajutat fiind de câteva rude şi "cheltuind" 4 găini şi două damigene de vin pentru ajutor. În cât timp ne construim noi casa în ziua de astăzi? În 35 de ani...muncim ca robii de dimineață până seara, tremură inima în noi să obținem creditul, iar apoi ne străduim alţi zeci de ani să îl plătim.

Acum înțelegeți că Marx avea dreptate când spunea că îl îndepărtezi pe om de Dumnezeu stabilindu-i o nevoie şi făcând-o cât mai greu de atins? Astfel, el își va dedica tot timpul acestei nevoi şi îl vei deturna de la sensul vieții lui.

Când să mai ai timp să te rogi, să te gândești la Împărăția lui Dumnezeu, când să mai ai timp să realizezi că tu ai un suflet, când să te mai bucuri de oamenii din jurul tău?

Înțelegeţi că miza suntem chiar noi?

Dracul şi Dumnezeu se luptă pe sufletul nostru. Ideologii iadului însă câștigă repede. De ce? Pentru că omul este predispus spre rău, omul este hedonist, îi place, omul se duce mai degrabă spre plăcere decât spre fericire. E mai la îndemână plăcerea, acum şi aici, decât să muncești sufletul tău şi să rămână în bucurie veșnică.

Vă îndemn să fiți făpturi raționale, să folosiți mintea şi puterile dumneavoastră sufletești, să nu vă lăsați atrași de frumusețea civilizației care vă dă nevoi, pe care le duce cât mai departe, pentru ca omul să uite scopul vieții pe pământ.

Marx "profeţea" să scoată religia din om, să fie doar un animal secular. Iată că nu au reușit! Semn că religia este ceva intrinsec omului, nu-l poţi despărți de credință. Iar când omul renunță la credință...OMS trage atenția că în următoarele decenii, 4 din 5 oameni vor suferi de depresie, pentru că lumea seculară vrea să-l golească pe om de sens, vrea ca omul doar să muncească.

Biserica are puterea să se regenereze, să rămână constantă şi fidelă Revelației pe care Dumnezeu i-a dăruit-o.

Omul, spune Biserica, este un prinț, fiul lui Dumnezeu. Omul, spune Biserica, nu este mai important decât un câine sau o broscuță verde ocrotită, ci este mai important decât tot universul. Înțelegeți? Ei vor să ne transforme în animale, iar Biserica ne ţine cu fruntea ridicată spre Cer.

De aceea vă spun mereu: nu minimalizați mersul la biserică, spovedania, Împărtășania. Creștinismul în afara Bisericii este psihologie ieftină, la fel cum creștinismul cu sabia în mână este un eșec.

Să fii creștin înseamă să-ţi asumi un fel de viețuire pe care o găsești în Biserica lui Hristos și să încerci să-l răspândești în jurul tău. Nu înseamnă nicidecum că noi nu păcătuim, ci înseamnă că noi avem conștiința aceasta şi ne spovedim, nu facem din păcatele noastre o ideologie.

Ţintiţi în Sus! Nu vă limitați la biologia vieții dumneavoastră, nu acceptați să fiți transformați în simple animale....Hristos a înviat!”, a scris părintele Visarion Alexa pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel