VIRUSUL ZIKA: ALERTĂ într-un oraș. 97 de oameni au murit

Guvernul chilian a decretat vineri alertă sanitară în orașul Arica, din nordul țării, din cauza țânțarului Aedes Aegypti, care transmite virusul Zika, au informat surse oficiale.

Ministrul chilian al sănătății, Carmen Castillo, a precizat că măsura va permite alocarea mai multor resurse pentru a se evita ca insecta, prezentă în mai multe locuri din Arica, să ajungă și în alte regiuni. Carmen Castillo a subliniat că nu a fost detectat niciun caz de contagiere directă.

În Ecuador, numărul persoanelor infectate a ajuns la 97, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății Publice, semnalează EFE.

Organizația Panamericană a Sănătății (OPS) a avertizat recent în legătură cu posibilitatea extinderii unor virusuri ca Zika și a unor boli ca hepatita A, gastroenterita și gripa după seismul din Ecuador.

La rândul său, Puerto Rico a anunțat vineri primul deces asociat virusului Zika, informează EFE.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a decedat în luna februarie, suferind de o trombocitopenie (scăderea numărului de trombocite din sânge) legată de virusul Zika, a spus un oficial din Departamentul Sănătății din Puerto Rico, Ana Ríus, într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel