VIRUSUL EBOLA, scăpat de sub control. Bilanț OMS: peste 4000 de morți

În ultimul an, virusul EBOLA a ucis peste 4000 de persoane și, în ciuda acestor cifre îngrijorătoare, autoritățile se văd neputincioase în fața situației care a atins dimensiuni de proporții.

Epidemia de febră hemoragică acută, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a izbucnit în Guineea, la sfârşitul lui decembrie 2013 și a făcut până în prezent peste 4000 de victime.

Potrivit unui raport emis de Organizația Mondială a Sănătății, încheiat la 8 octombrie, în total au fost înregistrate 8.399 de cazuri de îmbolnăvire în șapte țări, dintre care 4.033 de morți. Bilanțul include 2.316 morți în Liberia, 930 în Sierra Leone, 778 în Guineea, opt în Nigeria și unul în SUA.

Datele includ câte un caz de îmbolnăvire în Spania și Senegal, fără a fi înregistrate și decese. De asemenea, un focar distinct din Republica Democrată Congo s-a soldat cu 43 de decese din 71 de cazuri înregistrate.

Citește și: Virusul Ebola, vaccin fără reacții adverse


Numele de EBOLA

O echipă de cercetători care studia agentul patogen al misterioasei boli africane apărute în 1976 în satul Yambuku, din Zair (Republica DEmocrată Congo) a trebuit să dea şi un nume acestui virus nemaiîntâlnit până atunci. Specialiștii au luat o hartă și au observat că în apropierea satului se afla râul EBOLA, care, în limba locală a populaţiilor din regiune (limba lingala), înseamnă "râu negru", potrivit descopera.ro. Astfel, agentul patogen a ajuns  să poarte numele de virusul EBOLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel