Viktor Orban, vizită în premieră la Papa Francisc

Prim-ministrul ungar Viktor Orban va efectua o vizită oficială la Vatican, unde va fi primit joi într-o audienţă privată de papa Francisc, a anunţat miercuri şeful biroului său de presă, potrivit MTI.

Aceasta va fi prima vizită oficială pe care Viktor Orban i-o va face papei Francisc la Vatican, a precizat Bertalan Havasi. De asemenea, ea va reprezenta şi prima vizită oficială a şefului guvernului ungar după alegerile parlamentare desfăşurate pe 3 aprilie, a menţionat Havasi.

Citește și - UE, hotărâtă să impună statul de drept în Ungaria, chiar dacă Orban a câștigat detaşat alegerile

Uniunea Europeană este hotărâtă să impună respectarea statului de drept şi a drepturilor persoanelor LGBT în Ungaria, chiar dacă premierul Viktor Orban a câştigat detaşat alegerile legislative, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, după o reuniune a miniştrilor europeni desfăşurată la Luxemburg, transmite AFP. 

Ungaria a adoptat anul trecut o lege care interzice să fie evocate în şcoli în rândul copiilor chestiuni ce ţin de schimbarea de sex şi homosexualitate, lege considerată de Bruxelles discriminatorie faţă de persoanele LGBT.

Statul de drept înseamnă de asemenea limitarea posibilităţii autorităţilor unui stat membru - chiar susţinute de o majoritate în parlament, de o mare majoritate a populaţiei - să acţioneze împotriva valorilor noastre europene, a indicat comisarul Reynders. Acesta a menţionat în plus şi îngrijorările Comisiei Europene despre independenţa justiţiei, pluralismul mass-media şi lupta împotriva corupţiei în Ungaria.

Ţările care au guverne de orientare conservatoare nu pot fi niciodată elevi buni pentru Bruxelles

În replică, ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, a acuzat aplicarea unor standarde duble în rapoartele Comisiei Europene privind statul de drept în Ungaria şi Polonia.

Ţările care au guverne de orientare conservatoare nu pot fi niciodată elevi buni pentru Bruxelles, a remarcat ea, potrivit agenţiei MTI. Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a câştigat detaşat alegerile legislative din 3 aprilie, iar, două zile mai târziu, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat iniţierea împotriva Ungariei a noului mecanism care permite suspendarea fondurilor europene pentru statele UE despre care executivul comunitar consideră că încalcă statul de drept. Invocând tot încălcarea statului de drept, Comisia Europeană nu a aprobat până în prezent PNRR-ul Ungariei, la fel procedând şi în cazul Poloniei. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel