Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe județe din România - FOTO / VIDEO

A fost prăpăd în mai multe județe din România. Mai mulți copaci și acoperișuri au fost smulse din cauza vijeliilor puternice.

Furia naturii au făcut prăpăd în ultimele ore, în mai multe județe din țară. În timp ce o parte a țării s-a aflat sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi extreme de peste 40 de grade, cealaltă parte a României s-a luptat cu vijelii puternice, căderi de grindină și ploi abundente. 

La Arad, vântul a suflat cu viteze ce au depășit chiar și 100 km/oră, transmite Realitatea Plus. Acoperişurile au fost luate pe sus şi zeci de copaci au fost doborâţi la pământ de furtuna puternică. Arborii căzuți au afectat linii de electricitate sau au blocat drumuri.

Fațada Spitalului Judeţean din Arad, prăbușită

O parte din fațada Spitalului Judeţean din Arad s-a prăbușit. Mai multe echipaje ISU au intervenit de urgență. Totodată, din cauza vântului puternic, acoperișul unei facultăți din Arad a fost distrus. Numeroase apeluri la 112 au venit din tot județul. Oamenii disperați au cerut intervenția salvatorilor.  Autorităţile urmează să evalueze pagubele produse de fenomenele meteo extreme.

VEZI ȘI: VREMEA - 26 iunie 2021. ANM, COD GALBEN în toată țara de vijelii și averse. Ultimele informații

Dezastru și în Hunedoara și Alba

În centrul Hunedoarei mai multe terase au fost distruse, transmite România Tv. Un acoperiș a fost smuls de vântul puternic.

Și în județul Alba, pe timpul nopții, vijeliile au făcut prăpăd. Zeci de copaci au fost smulși de furia naturii, iar acoperișurile caselor, grav avariate. Salvatorii au intervenit pentru a elibera drumuri.

Tornada din Cehia

Totuși, în România pagubele sunt mult mai puțin însemnate decât în Cehia. Acolo o tornadă uriașă a dus la prăbușirea mai multor case. Zeci de mașini au fost avariate. Unele orașe arată ca după război, iar mai mulți oameni au fost răniți.

În timpul tornadei din Cehia, vântul a atins viteze de peste 320 de kilometri la oră. Ciclonul care a provocat această tornadă devastatoare în țara din centrul Europei se deplasează acum către estul continentului, adică inclusiv către România. Meteorologii spun că acesta va duce și la noi la furtuni puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel