VIDEO - Târgul de Crăciun pentru nevaccinați din Capitală a fost deschis

Târg de Crăciun București 2022
Târg de Crăciun București 2022

Primul târg de Crăciun pentru nevaccinați a fost deschis în București.

Târgul din București la care au acces și nevaccinații a fost deschis. Aici intrarea este liberă și nu se cere niciun certificat. Cu toate acestea, vizitatorii trebuie să poarte mască și să păstreze distanțarea fizică, transmite Realitatea Plus.

Meșterii populari veniți din toată țara și-au prezentat produsele specifice sărbătorilor de iarnă. Clienții au putut admira sau cumpăra diverse obiecte artizanale, lucrate din lemn sculptat sau ceramică. Cei interesați să-și orneze bradul de Crăciun au avut de unde alege din zecile de globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și alte ornamente.

Preparatele din bucătăria tradițional românească, la mare căutare

Totuși, cel mai mare succes le-au avut preparatele din bucătăria tradițional românească.

"Avem aici tochitură de porc, mămăliguță, varză murată cu afumătură și produse tradiționale pentru că se apropie Crăciunul. Avem cărniță, cârnați, șorici jumări.", spune unul dintre comercianții de la târg care își prezintă cu mândrie preparatele. 

În timp ce unii au preferat plăcintele calde, alții au ales un pahar cu vin fiert. La mare căutare au fost și poalele în brâu sau cozonacii.  Târgul va fi deschis până pe 10 ianuarie.  Acesta este amplasat aproape de stația de metrou Crângași.

Protest la târgul de Crăciun din Constanța. Nevaccinații sunt nemulțumiți că nu au acces

Mai multe persoane nevaccinate protestează la târgul de Crăciun din Constanța. Aceștia au venit cu pancarte la fața locului și cer ca gardul care restricționează accesul celor care nu au făcut vaccinul anti-COVID să fie înlăturat. Autoritățile au decis ca la acest târg să aibă acces doar persoanele imunizate, prin urmare copiii care vor să meargă acolo trebuie să fie însoțiți de părinți sau rude vaccinate.

Târgul de Crăciun cu restricții prevede că și copiii care au peste 14 ani pot intra doar dacă au certificatul verde. Protestatarii au în mâini pancarte pe care scrie: "Libertate pentru copii în târgul de Crăciun" / "Nu ne furați credințele". Nu este pentru prima dată când se protestează la un târg de Crăciun din Constanța. Acum câteva zile manifestații ar fi reușit să dărâme gardurile și să intre. Tot în această seară, peste 50 de oameni protestează și la Sibiu împotriva restricțiilor la târgurile de Crăciun. Proteste similare au avut loc și la Cluj.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel