Urmărește emisiunea live


Protest la târgul de Crăciun din Constanța. Nevaccinații sunt nemulțumiți că nu au acces

Protest la târgul de Crăciun din Constanța. Nevaccinații sunt nemulțumiți că nu au acces / Foto: Captură video România Tv
Protest la târgul de Crăciun din Constanța. Nevaccinații sunt nemulțumiți că nu au acces / Foto: Captură video România Tv

Mai mulți oameni protestează la târgul de Crăciun din Constanța.

Mai multe persoane nevaccinate protestează la târgul de Crăciun din Constanța. Aceștia au venit cu pancarte la fața locului și cer ca gardul care restricționează accesul celor care nu au făcut vaccinul anti-COVID să fie înlăturat. Autoritățile au decis ca la acest târg să aibă acces doar persoanele imunizate, prin urmare copiii care vor să meargă acolo trebuie să fie însoțiți de părinți sau rude vaccinate.

Târgul de Crăciun cu restricții prevede că și copiii care au peste 14 ani pot intra doar dacă au certificatul verde. Protestatarii au în mâini pancarte pe care scrie: "Libertate pentru copii în târgul de Crăciun" / "Nu ne furați credințele". Nu este pentru prima dată când se protestează la un târg de Crăciun din Constanța. Acum câteva zile manifestații ar fi reușit să dărâme gardurile și să intre. Tot în această seară, peste 50 de oameni protestează și la Sibiu împotriva restricțiilor la târgurile de Crăciun. Proteste similare au avut loc și la Cluj. 

Proteste masive în Austria la adresa vaccinului și a restricților - 20.000 de oameni au ieșit în stradă

Mii de persoane - circa 20.000, potrivit poliţiei - au protestat sâmbătă la Viena la adresa restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus şi a vaccinării obligatorii, care va intra în vigoare în februarie 2022, transmite EFE, citat de Agerpres.

Protestul, convocat de Partidul Libertăţii din Austria (FPO, de extremă dreapta), a reunit persoane care neagă existenţa coronavirusului, susţinători ai teoriilor conspiraţiei, fundamentalişti creştini şi simpatizanţi ai extremei drepte, care au calificat la unison vaccinarea obligatorie drept "dictatură", scrie sursa citată.

Această idee este susţinută şi de liderul FPO, Herbert Kickl, care în ultimele zile a dat asigurări - prin intermediul reţelelor sociale - că partidul său nu este împotriva vaccinurilor anticoronavirus, ci împotriva vaccinării obligatorii. Protestul a început spre prânz, într-o atmosferă festivă, în pofida temperaturilor ce se apropiau de îngheţ şi care nu i-au împiedicat pe demonstranţi să denunţe restricţiile şi carantina generală care se încheie în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar de la care sunt excluse persoanele nevaccinate. Acestea vor putea ieşi din locuinţe doar pentru a merge la lucru, la şcoală sau pentru nevoi de bază, precum achiziţia de alimente şi medicamente, plimbări scurte şi sport în aer liber. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel