VIDEO - Polițist local din Bârlad, pus să aspire mașina șefului în timpul serviciului

Polițist local din Bârlad, pus să aspire mașina șefului în timpul serviciului / Foto: Pixabay
Polițist local din Bârlad, pus să aspire mașina șefului în timpul serviciului / Foto: Pixabay

Un polițist local din Bârlad ar fi fost pus în timpul serviciului să aspire mașina șefului său.

Un polițist local din Bârlad ar fi fost pus să aspire mașina șefului său în timpul serviciului. El a fost filmat în timp ce făcea curățenie în respectivul autoturism. 

Îmbrăcat în uniformă, agentul curăță meticulos fiecare centimetru din interiorul mașinii. Mașina ar aparține directorului executiv al Poliției Locale, Vasile Chelaru, iar potrivit surselor Realitatea.net, nu ar fi prima dată când agenții ar primi astfel de sarcini.

Primarul a sesizat comisia de disciplină

După ce imaginile au fost făcute publice, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a declarat că a fost sesizată comisia de disciplină.

„Se va sesiza comisia de disciplină, iar pentru celălalt gen de fapte am hotărât că va merge o misiune de audit și va face cercetări. Dacă în urma analizelor se vor descoperi fapte de altă natură, vor fi sesizate organele judiciare. Mă încearcă o părere de rău pentru că lucrurile astea au apărut acum, când se lucrează la organigramă. Ar fi fost de preferat ca această atitudine civică să fi apărut la momentul respectiv, nu să stăm atâta timp. Vreau să fac o precizare, că nu menajăm pe nimeni, vom merge cu această chestiune până la capăt.”, a afirmat primarul Dumitru Boroș.

Polițist declarat inapt și trimis la Psihiatrie de șefi, pus să coordoneze misiuni speciale: "Ştia că sunt inapt, că doar el a semnat"

Reamintim și cazul lui Paul Feru, agent şef principal, care a povestit în luna august cum a fost declarat inapt de mai multe ori, i s-a spus să se interneze la Psihiatrie și totuși a fost pus să coordoneze misiuni speciale. 

După scandalurile din stradă din 2017, în 2018 a început reforma pregătirii fizice a cadrelor din Poliție. Agentul şef principal Paul Feru era recomandat de diplome obţinute şi trecutul profesional. Era comandant de grupă al trupelor speciale în București şi lucrase şi la trupele antitero la Jandarmi. A fost examinator la Şcoala de Poliţie Câmpina. În 2018, s-a întors la Gorj ca să îi instruiască pe polițiștii din cadrul Inspectoratului. Pe 29 aprilie i s-a cerut raport despre ceea ce a găsit la IPJ.

"Prima dată, mi s-a cerut starea exactă a efectivelor şi am scris acolo că peste 70% sunt slabi şi foarte slabi - la trageri, nu cunosc lucruri elementare. Nu le-a convenit atunci nici inspectorului şef, nici psihologilor, că erau lângă mine când l-am scris. Poliţiştii erau praf, nu ştiau să monteze, să demonteze armamentul, nu îl curăţaseră. Am găsit pistoale de 3-4 ani necurăţate, nu ştiau fundamentele tragerii, lucruri elementare pe care trebuie să le ştie un poliţist. Nu este vina poliţistului, este vina şefilor, inspectoratului, IGPR-ului pentru că acele programe de pregătire şi ore alocate se făceau doar pe hârtie sau pe genunchi", a spus Paul Feru, într-un interviu difuzat în emisiunea Exces de Putere, de la Antena 3.

"M-au scos nebun pe 9 octombrie. Pe 10, la bilanţ, m-au ridicat în picioare şi m-au felicitat pentru toată munca depusă", a mai spus el. Întreaga poveste a polițistului o poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel