Urmărește emisiunea live


VIDEO - Bolnavi cu dizabilități din Suceava, ținuți în mizerie și batjocoriți de personal

Bolnavi cu dizabilități, ținuți în mizerie și batjocoriți de personal / Foto: Captură video Realitatea Plus
Bolnavi cu dizabilități, ținuți în mizerie și batjocoriți de personal / Foto: Captură video Realitatea Plus

Imagini revoltătoare au fost surprinse într-un centru pentru persoanele cu dizabilități din țară.

Nereguli uriașe au fost descoperite la unul dintre cele mai mari centre pentru persoanele cu dizabilități din Suceava, transmite Realitatea Plus. Peste 300 de bolnavi trăiesc în condiții greu de imaginat. Pe lângă mizerie și gândaci, oamenii sunt umiliți de cei care ar trebui să-i îngrijească. Inspectorii Consiliului de Monitorizare au descoperit dezastrul și l-au raportat autorităților. 

Este vorba despre Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din Suceava. Potrivit imaginilor apărute în spațiul public, bolnavii dorm pe saltele vechi, murdare, asta deși ar exista saltele și lenjerii noi. Și curățenia în saloane lasă de dorit. O îngrijitoare a fost surprinsă în timp ce spăla cu apă din toaletă.

Toate aceste probleme au fost comunicate autorităţilor locale. Reprezentanții Consiliului de Monitorizare spun însă că vor face plângeri penale în acest caz. Întrebați de toate neregulile care au ieșit la iveală, reprezentanții Centrului din Suceava nu au negat acuzațiile, însă susțin că centrul se află într-un proces de reformare.

Pacient al unui centru de recuperare, mort după ce ar fi fost lovit de un asistent medical

Centrul din Suceava nu este însă un caz singular. În urmă cu câteva zile, un pacient internat într-un centru din Călinești ar fi fost omorât în bătaie de un asistent aflat în stare de ebrietate. Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

VEZI ȘI: Pacient al unui centru de recuperare, mort după ce ar fi fost lovit de un asistent medical

Suspectul a fost reținut luni după-amiază, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În acest caz, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a pus la dispoziţia procurorilor imagini surprinse de camerele de supraveghere, dar şi mai multe documente. Totodată, au fost audiaţi mai mulţi beneficiari şi angajaţi ai centrului respectiv. În cursul zilei de marţi, bărbatul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, potrivit Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel