Urmărește emisiunea live


Pacient al unui centru de recuperare, mort după ce ar fi fost lovit de un asistent medical

Pacient al unui centru de recuperare, mort după ce ar fi fost lovit de un asistent medical / Foto: Pixabay
Pacient al unui centru de recuperare, mort după ce ar fi fost lovit de un asistent medical / Foto: Pixabay

Pacientul unui centru de recuperare neuropsihică a decedat după ce ar fi fost lovit de un angajat al unităţii.

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi, pe 5 august, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, că la aceeaşi dată, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Cum s-a întâmplat totul



Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Poliţia Prahova precizează că, în urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. 

Sânge alterat în transfuzii, dosar clasat

Sângele primit în 2017 de mai mulți pacienți de la Spitalul din Craiova ar fi fost alterat. Este una dintre concluziile specialiștilor în cazul deceselor suspecte de la unitatea medicală. Chiar și asa, procurorii au clasat ancheta, după 4 ani de la moartea oamenilor, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Fiul uneia dintre victime și-a exprimat ”strigătul de disperare”, afirmând că expertiza arată clar că sângele nu mai trebuia transfuzat.

”Nu căutăm senzaționalul pentru că noblețea și simplitatea părinților noștri ne-au rămas repere. Este un strigăt de disperare, al pacienților din acea seară, înainte de a deceda. Am fost acolo, ne strigau pe nume chiar și sub administrarea acelui sânge nefericit. Am lăsat legea să se pronunțe, verdictul: fapta nu există. Conform ordonanței de clasare, au fost sancțiuni administrative și nu mai este nevoie ca cercetarea să aibă și altă soluționare.

Toți acuzații au cunoscut toate aspectele din anchetă, și-au făcut apărarea, toți cei vătămați nu au avut niciun cuvânt de spus. În ordonanța de clasare sunt neconcordanțe: în concluzii se arată faptul că sângele nu mai trebuia transfuzat, se spune în expertiză. Am primit ordonanța de clasare în 5 iulie 2021. Am convingerea că, la un moment dat, dreptatea va ieși la lumină”, a spus fiul victimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel