Victorie pentru Inspecția Judiciară, împotriva secției de procurori a CSM

CSM
CSM

Inspecția Judiciară  a câștigat în instanța de contencios administrativ procesul cu secția de procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii privitor la raportul care constata un șir de abuzuri grave și pe care procurorii CSM îl cenzuraseră și invalidaseră. 

Curtea de Apel București a decis să anuleze hotărârea CSM prin care ar fi încercat să cenzureze raportul întocmit de Inspecția Judiciară. Potrivit Antena 3, soluția instanței a fost aceea că "anulează în parte Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM nr. 686/31.10.2017, respectiv art. 3,4 şi 5 din hotărârea atacată. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul PÎCCJ – DNA ca neîntemeiată. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică."

Un precedent periculos

Procesul a început în februarie, iar din declarațiile responsabililor Inspecției Judiciare rezulta că lipsa de reacție a instituției ar fi condus la un precedent periculos.

”Există înregistrată pe rolul instanţei de contencios administrativ o acţiune a Inspecţiei Judiciare prin care contestăm hotărârea Secţiei pentru Procurori a CSM, de aprobare a raportului de control al DNA. Am făcut acest demers pentru că, în opinia conducerii, acest precedent este unul periculos pentru independenţa Inspecţiei Judiciare, cât şi a inspectorului judiciar”, declara la debutul procesului, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, potrivit Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel