Ponta, prima declarație după atacul cu rachete de la Kandahar

Premierul Victor Ponta a făcut, duminică, prima declarație după atacul cu rachete care a avut loc asupra bazei militare din Kandahar, într-un moment în care și el se afla în interiorul respectivei baze.

Într-o conferinţă de presă organizată la Kandahar după ceremonia pentru retragerea trupelor româneşti din Afganistan, Victor Ponta a declarat că este un moment important pentru Armata Română şi, dincolo de incidentul cu alarma de atac, România se mândreşte cu militarii săi.

"Nu am apucat să stăm mai mult de vorbă la masă, dar dincolo de acest mic incident, faptul că azi am fost la momentul oficial al retragerii trupelor noastre din Afganistan şi faptul că îmi doresc să se întoarcă toţi sănătoşi acasă, este un lucru foarte bun. Suntem foarte mândri şi mai rămâne să găsim soluţii ca şi acasă să simtă că suntem recunoscători pentru ce au făcut", a spus primul-ministru, citat de antena3.ro.

Citește și: Baza din Kandahar, atacată cu rachete în timpul vizitei efectuate de Ponta, Oprea și Dușa

El a adăugat că are în vedere şi asigurarea unui trai decent pentru militarii care se întorc acasă şi care nu mai beneficiază de aceleaşi beneficii financiare.

"Toată partea care ţine de dotarea Armatei Române, de cum facem cu Primăria să construim mai multe locuinţe pentru militari, ţin de Guvern, nu de comandant suprem. Trebuie să creştem veniturile pentru militarii noştri, pentru unităţile care s-au pregătit şi care au fost în prima linie în ultimii ani. O să avem, categoric, pentru 2015, cheltuieli mult mai puţine. Ideea este ca din acei bani pe care îi salvăm să investim în pregătirea soldaţilor mai tineri. Ideal ar fi să nu avem nevoie niciodată de pregătirea acestora, dar ştiţi cum e, trebuie să fim siguri", a continuat Victor Ponta.

Nu s-a simțit în pericol

În finalul conferinţei de presă, șeful Executivului a vorbit și despre atacul armat asupra bazei din Kandahar. El a spus că nu s-a simţit nicio secundă în pericol după declanşarea alarmei de atac, dat fiind că se afla în prezenţa militarilor români

"Nu noi am fost cei puşi în pericol aici. Gândiţi-vă că cei care au venit aici şi şi-au riscat viaţa zi de zi în ultimii ani. 23 de militari români au murit aici în Afganistan şi aş vrea nu doar să nu îi uităm dar, prin Ministerul Apărării, să avem grijă de familiile lor. Eu personal nu m-am simţit nicio secundă în pericol, pentru că ştiam că sunt cu militari români", a conchis Victor Ponta.

Vezi și: Armata Română se retrage din Afganistan, după 12 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel