VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT SIE. Elena Udrea solicită ca Victor Ponta și Teodor Meleșcanu să se retragă de la alegerile prezidențiale

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a afirmat, marți, că atât Victor Ponta, cât și Teodor Meleșcanu ar trebui să se retragă din cursa pentru Palatul Cotroceni, în urma declarațiilor făcute luni seara de Traian Băsescu, potrivit cărora primul-ministru ar fi fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

"În lumina declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu ieri seară (n.r. - luni seară), constat situația gravă în care se află România. Primul-ministru al României și candidatul la Președinția României, cotat astăzi cu cele mai mari șanse, se află în situația de a fi încălcat Constituția României. Se află în situația de a fi încălcat legea și în situația de a fi mințit în tot acest timp, în ultimii ani. (...) Domnul Victor Ponta a fost ofițer acoperit. În această calitate pe care a avut-o era, în același timp, și procuror al României. Conform Constituției din 1991, în vigoare până în 2003, la art. 131 alineat 2, funcția de procuror este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior. Domnul Victor Ponta a încălcat Constituția României atunci când a fost și procuror și ofițer acoperit al SIE", a spus liderul PMP, într-o conferință de presă.

Vezi și: Cum s-a dat Băsescu de gol că "dezvăluirea" este manevră electorală

Elena Udrea a adăugat că Victor Ponta ar fi încălcat, de asemenea, articolul 111 din Legea 92/1992, care prevede că "funcția de magistrat este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior".

"Domnul Victor Ponta este într-o situație de ilegalitate. În același timp, este și într-o situație de imoralitate. Dânsul a mințit și minte și în acest moment despre trecutul lui. (...) În aceste condiții, solicit retragerea domnului Victor Ponta din competiția pentru Președinția României. A doua solicitare este aceea de a demisiona din funcția de prim-ministru al acestei țări. Solicit, de asemenea, sesizarea organelor de anchetă privind încălcarea Legii 92/1992 și Constituția României", a continuat prezidențiabilul PMP, potrivit Agerpres.

Elena Udrea a precizat că, în aceste condiții, Victor Ponta nu poate deveni președintele României.

"Un președinte care ar deține, ar fi apăsat de un astfel de secret, este un președinte șantajabil. Întrebarea este cine sunt cei care manevrează butoanele în cazul domnului Victor Ponta? În ce situație s-ar afla România cu un președinte care a fost ofițer acoperit, a avut niște șefi, șefi direcți, a avut un ofițer de legătură, care sunt secretele pe care acesta le-ar ascunde și care ar fi motivele pentru care președintele României, în loc să țină cont de interesul celor care l-au votat, de interesul românilor, ar ține cont de interesul celor care apasă pe aceste butoane?", a mai declarat fostul ministru.

Citește și: Băsescu aruncă bomba: Ponta, ofițer acoperit SIE. Meleșcanu, complice total

Elena Udrea i-a solicitat și lui Teodor Meleșcanu să renunțe la candidatura la prezidențiale, acuzândul pe fostul șef SIE că "este vinovat ca și Victor Ponta pentru că l-a acoperit pe acesta".

Liderul PMP a mai apreciat că, în acest moment, România se află în situația în care primii doi prezidențiabili, Victor Ponta și Klaus Iohannis, "pot fi declarați incompatibili în timpul competiției sau, eventual, după ce unul dintre cei doi ar ajunge președintele României", lucru care "ne plasează într-o postură necredibilă și neserioasă în fața partenerilor externi".

Vezi și: Ponta, reacție vehementă după afirmațiile lui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel