VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT. Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE

Victor Ponta
Victor Ponta

Președintele Traian Băsescu susține că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001. 

"Victor Ponta a fost ofer acoperit SIE în perioada 1997-2001", a susținut Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT, la sertar, din primăvară. Traian Băsescu: "M-am dus la SIE și le-am spus"

Președintele Traian Băsescu a precizat că așa se explică ascensiunea lui Victor Ponta în cariera profesională. "Victor Ponta trebuie să recunoască faptul că în 1997-2001 a fost ofițer acoperit al SIE ceea ce arată și saltul său. A fost ofițer SIE ceea ce explică propulsarea lui de la Judecătoria de Sector direct la Parchetul General. Nu este nicio bombă. În 1995, el a ieșit procuror. A fost repartizat la Judecătoria Sectorului 3. A stat acolo doi ani, iar în 1998 a ajuns la Parchetul General. Foarte interesant saltul. Pe mine m-a încurcat un lucru foarte tare. Am făcut o promisiune: să vorbesc despre ofițerul acoperit care a fost ofițier acoperit și care trebuie să-și pună acest lucru în CV. A fi ofițer acoperit nu este nicio crimă", a declarat președintele Traian Băsescu, în emisiunea lui Rareș Bogdan, "Jocuri de putere". 

"Crimă"

Președintele Traian Băsescu a adăugat: "Devine crimă dacă ajungi un politician important și nu spui lucrul ăsta pentru că cei care ți-au fost șefi au un ascendent asupra ta. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu pentru că foarte mulți îu încercat să construiască o relație sau un deranjament. M-a deranjat minciuna publică spusă de ziariști tineri. Le lua foc gurița spunând că este o trădare să vorbești despre un ofițer care a fost acoperit. Niciodată nu ai voie. Este înmormântat subiectul. Nu știu cine i-a păcălit să facă propaganda politică". 

Teodor Meleșcanu, complice total

Mai mult, președintele spune că Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE, este "complice total" la această situație, pe care-l consideră o ilegalitate. "Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu", a adăugat președintele Traian Băsescu. 

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să se retragă din cursă, Băsescu a răspuns: "Nu știu, e treaba lui ce face".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel