Victor Ponta - Klaus Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni. Primul mesaj

Premierul Victor Ponta a ajuns, marți, la Palatul Cotroceni, în jurul orei 15:30. A fost chemat de președintele Klaus Iohannis, în plin scandal între palate. 

Klaus Iohannis a anunțat luni, într-o conferință de presă, că l-a invitat pe premier la Cotroceni. "Da, am vorbit la telefon și l-am invitat pentru mâine la o discuție", a spus președintele, întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta după întoarcerea de la Bruxelles. El a susținut că relația cu Guvernul este "instituțional complexă".

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, la România TV, că va merge la Cotroceni pentru a discuta cu președintele pe tema refugiaților și a explicat că, potrivit art. 102 din Constituție, nu avea nevoie de mandat pentru a discuta cu omologii săi bulgar și sârb sâmbătă la Sofia.

"Mă duc, sigur. Trebuia să mă invite înainte. (...) Eu sunt întotdeauna dispus la colaborare. Sunt gata să îi arăt domnului Iohannis tot respectul pe care și domnul Iohannis mi-l arată mie", a spus prim-ministrul. 

Iată mesajul publicat pe Twitter de premierul Victor Ponta, în urmă cu câteva minute: 

Iată mesajul Administrației Prezidențiale: 

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marţi, 27 octombrie a.c., cu Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor.

Totodată, s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune şi despre eficientizarea schimbului de informaţii între state, astfel încât acţiunile noastre să fie mai bine corelate. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat şi alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de execuţia bugetară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel