Victor Ponta, ironic la adresa PNL: N-are cine să aibă în România un program mai bun decât al nostru

Premieru Victor Ponta și-a exprimat, miercuri, în ședința de Guvern, încrederea în proiectul noului Cod Fiscal propus de Executivul său, apreciind că un altul mai bun nu ar fi avut cum să fie propus, aluzie la criticile primite din partea liberalilor.

"Dl Vâlcov și face datoria, discută cu parlamentarii cu toate grupurile parlamentare. Vă rog pe toți membrii guvernului să vă uitați asupra implicațiilor pozitive și să ajutăm în acest efort de consens public pentru a adopta aceste măsuri. Dincolo de câteva mici critici de la cei care ziceau ei că au un program mai bun, dar nu îl au, un program mai bun decât cel pe care noi l-am propus n-are cine să aibă în România. Important este că după trei ani de muncă, putem să facem și reducerea TVA-ului și toate celelate măsuri și mai ales să avem pe termen mediu și lung un plan și o strategie foarte clară de dezvoltare economică", a declarat premierul Ponta în ședința de Guvern de miercuri.

Cătălin Predoiu, atac la Victor Ponta, pe tema Noului Cod Fiscal: Pune economia în situații riscante

Prim-ministrul a solicitat, de asemenea, miniștilor Educației, Justiției, în special, să facă solicitări la Ministerul de Finanțe și la autoritățile locale pentru plățile titlurilor executorii.

"Vă rog să faceți solicitări pentru titlurile executorii. Putem să plătim în luna martie, avem banii în buget, dar trebuie să faceți solicitările. Dacă facem toate plățile până la 30 martie, înainte de Paște oamenii au timp să îi și cheltuie și să mai și încasăm din TVA și din celelalte taxe, să recuperăm o parte la buget", a mai spus Ponta.

De asemenea, prim-ministrul a confirmat că săptămâna viitoare am putea avea ordonanța prin care Loteria Națională va da 2% din încasări din nou către proiectele de ‪cultură‬.

"S-a rezolvat și la Parlament problema cu timbrul cultural și nu va crește niciun preț. Nu se ia, se dă - iar deși sunt puțini bani la Cultură, trebuie să îi cheltuim transparent", a precizat premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel