Victor Ponta, citat într-un proces intentat de PNL Cluj

Premierul Victor Ponta va fi citat, pe 1 aprilie, la Curtea de Apel Cluj, în procesul intentat de liderul PNL Cluj Mihai Seplecan. Liberalul a depus o plângere penală deoarece Guvernul nu a organizat alegeri parţiale pentru conducerea Consiliului Judeţean, după demisia lui Horea Uioreanu.

"Urmare a plângerii făcute în contencios administrativ în legătură cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile şi de a declanşa alegerile parţiale pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, prima înfăţişare va avea loc în data de 1 aprilie, ora 9.30, la Secţia de Contencios administrativ a Curţii de Apel Cluj. Victor Viorel Ponta şi PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetăţenilor Clujului de a alege şi de a fi ales. Sper să nu trateze situaţia ca pe o glumă, aşa cum s-au obişnuit să guverneze România", transmit reprezentanţii PNL Cluj, printr-un comunicat de presă remis joi.

Citește și: Un cunoscut mogul media, adus cu mandat la Curtea de Apel

Co-preşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, spune că a notificat Guvernul după turul 2 al prezidențialelor, ca până la începutul lunii decembrie din 2014 să fie adoptată o hotărâre prin care să se stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie, data de desfăşurare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

"Fiind vorba despre alegeri parţiale generate de o situaţie prevăzută de Legea administraţiei publice, respectiv cea privind Statutul aleşilor locali, data desfăşurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puţin 35 de zile înaintea votării. S-a ajuns la situaţia ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare şi forţare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există şi acţiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ", continuă Mihai Seplecan.

Potrivit citaţiei de la Curtea de Apel Cluj, în acest proces apare ca pârât "Guvernul României - prin prim-ministrul Victor Ponta", iar PNL Cluj este reclamant, scrie Mediafax.

Vezi și: Victor Ponta, reclamat de PNL pentru abuz în serviciu

În ianuarie, Mihai Seplecan a depus la Parchetul Instanţei Supreme o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, pe care îl acuză că nu organizează alegeri parţiale pentru șefia CJ Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu. Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel