Victor Pițurcă va rămâne la națională, crede Ionuț Vulpescu: "Mircea Lucescu ar fi cel mai bun succesor"

Pițurcă îl acuză pe Gigi Becali că 'face tot la FCSB, echipa și schimbările!'
Pițurcă îl acuză pe Gigi Becali că 'face tot la FCSB, echipa și schimbările!'

Editorialistul DCNews, Ionuț Vulpescu, este de părere că Victor Pițurcă va rămâne antrenorul echipei naționale până în 2016. El opinează că, în situația în care totuși postul de selecționer ar rămâne vacant, cel mai bun succesor pe banca "tricolorilor" ar fi Mircea Lucescu, actualul tehnician al celor de la Șahtior Donețk.

Cum credeți că se va termina toată "telenovela" creată la națională în jurul lui Victor Pițurcă?

"Eu nu cred că pleacă Victor Pițurcă și am și argumente în acest sens. Eu cred că e o telenovelă, la astea stăm destul de bine. E antrenorul echipei naționale, are o formație europeană destul de bună. Acolo dacă te duci, te duci pentru bani, profesional cam ieși din joc. Iar Pițurcă e un tip orgolios, în primul rând profesional, nu cred că banii îi lipsesc. Eu cred că va rămâne antrenorul echipei naționale, pentru că are șansa să ne califice la turneul final din Franța și nu dai o calificare la un turneu final european pe altceva din Golf". 

Citește și: Cronica răzbunării de la Atena, scrisă de Ionuț Vulpescu: De Ce se va califica România la EURO 2016

Dar pentru națională ar fi mai bine să plece sau să rămână Victor Pițurcă?

"Asta este o discuție lungă. El este un om care în general a calificat echipa națională și, față de alți selecționeri, are meritul de a cunoaște foarte bine campionatul intern. Noi nu mai avem vârfuri acum, nu mai avem mari jucători, cum aveam în timpul generației lui Hagi și Popescu și chiar al celor dinaintea lor. Și e foarte important ca selecționerul să cunoască în primul rând campionatul intern. El a antrenat aici, a antrenat la Steaua, a antrenat la Craiova, a antrenat echipa națională de Tineret. Știe să lucreze cu tinerii. Pițurcă nu mi se pare un antrenor care să meargă într-un alt spațiu. Se potrivește foarte bine stilului românesc. În general e un antrenor cu merite, care a calificat echipa națională la două Campionate Europene, în 2000 și 2008, iar acum avem o șansă foarte bună. Nu cred că are probleme cu banii, ca să se ducă în Golf. Eu cred că își duce la capăt mandatul, până în 2016. Oferte de la Al Ittihad și de la Al Ain pot veni și în 2016".

Dacă totuși Victor Pițurcă va lăsa acum naționala, pe cine vedeți în locul lui?

"Cel mai bun antrenor român este Mircea Lucescu și ar trebui, totuși, Mircea Lucescu să revină la națională. Au trecut atâția ani de când nu mai este selecționer, a plecat după o victorie, a plecat într-un context care nu era neaparat fotbalistic. Nu mai este tânăr, este de mult timp la Donețk și ar fi cazul să i se facă o propunere fermă, clară. Ar fi și o reparație morală pentru Mircea Lucescu. Nu-mi dau seama dacă la vârsta lui mai are disponibilitate. În primul rând ar trebui să dăm un semnal oamenilor de valoare, să se întoarcă acasă. Să spună Mircea Lucescu că nu vrea să vină la echipa națională, dar hai să încercăm! Echipa națională nu mai are public, nu mai are suporteri, iar venirea lui Lucescu ar aduce din nou discuția în jurul echipei naționale". 

Vezi și: Președintele lui Al Ittihad a dezvăluit rezultatul negocierilor cu Pițurcă


Un selecționer străin ar fi o soluție?

"Poate fi o soluție într-o situație de criză, și suntem într-o situație de criză. Eu cred că în trecut ar fi fost o soluție, decât să tot plombăm cu antrenori interni. Nu cred că ar fi fost o problemă să plătim un salariu important unui antrenor mare din Europa. Acum s-ar putea să fie nerealizabil și mai degrabă aș merge pe mâna unui antrenor român, cel puțin în momentul ăsta. În viitor, cred că un antrenor străin european ar putea să fie o variantă".

Citește și: Editorialist DCNews, poză de colecție cu Balaci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel