GRECIA - ROMÂNIA 0-1, în PRELIMINARIILE EURO 2016: Cronică de meci scrisă de Ionuț Vulpescu

Fost editorialist la ProSport, deputatul Ionuț Vulpescu a scris pentru DCNews cronica meciului Grecia - România, încheiat cu victoria dramatică a "tricolorilor", care au evoluat mai bine de jumătate de oră în inferioritate numerică. Vulpescu spune că România se va califica la EURO 2016, pentru că naționala noastră obține biletele pentru turneele finale jucate în Franța, așa cum s-a întâmplat în 1984 și 1998.

Iată cronica scrisă de Ionuț Vulpescu:
 
"România obține o victorie importantă la Atena: 1-0, în  primul meci din preliminariile pentru turneul final din Franța. Opt jucători noi, față de meciul de baraj pentru Mondiale, tot cu grecii, alt rezultat, același antrenor, Victor Pițurcă, un selecționer care a citit atât de mult în ultimul timp, încât și-a pus ochelari. Și, odată cu el, mulți suporteri ai Naționalei, care n-au mai "văzut" de mult o calificare. Mai precis, din 1998, de la Mondialul francez, ultimul al lui Hagi, când nu exista Viitorul Constanței, ci doar Prezentul României. De vreo 20 de ani tot jucăm preliminarii, ca un elev aflat în permanență nevoie de ajutor, și disperat că nu primește penalty-ul izbăvitor, ca în această seară.
 
Altfel, Claudio Ranieri pare a demonstra și sub Acropole că e cel mai bun antrenor din lume pentru locul doi. Roma, Chelsea, Inter, Valencia, Monaco etc., toate pot depune mărturie despre frumusețea fotbalului jucat cu Ranieri pe bancă, dar și despre absența locului intâi. Or, să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde, cum a zis Ayrton Senna.
 
România se califică atunci când se joacă turnee finale în Franța: în 1984, cu Lucescu și Ștefănescu, în 1998, cu Iordănescu și Hagi, în 2016, cu Pițurcă și Marica. Nu degeaba suntem francofoni..."

Vezi și: Dulce răzbunare! România a câștigat dramatic în Grecia, cu 1-0, după ce a jucat aproape o repriză în inferioritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel