Victor Negrescu solicită Comisiei Europene protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă

Victor Negrescu a atras atenția asupra creșterii alarmante a riscului de secetă în paralel cu fenomenele de ploi, furtuni și grindină
Victor Negrescu a atras atenția asupra creșterii alarmante a riscului de secetă în paralel cu fenomenele de ploi, furtuni și grindină

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu,  a solicitat executivului european, printr-o interpelare, să acționeze pentru declanșarea mijloacelor financiare și tehnice existente pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și fenomenele meteorologice extreme pe care le traversează România și alte state europene.

 

Reprezentantul României în Parlamentul European a atras atenția asupra creșterii alarmante a riscului de secetă în paralel cu fenomenele de ploi, furtuni și grindină și a problemelor pe care acestea le generează asupra populației, sectorului agricol și asupra securității alimentare.

“Am solicitat Comisiei Europene să acționeze pentru declanșarea mijloacelor financiare și tehnice existente pentru protejarea securității alimentare și a populației afectate de secetă și fenomenele meteorologice extreme pe care le traversează România și alte state europene.

În calitate de membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European și de raportor alternativ pe bugetul european, am interpelat, de asemenea, executivul european privind posibilitatea optimizării planurilor de redresare și reziliență și finanțarea, prin bugetul european pe termen lung, a unor mecanisme specifice de sprijin pentru astfel de situații.” a precizat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu, în solicitarea sa.

Conform datelor oferite publicității de autoritățile naționale, peste 70% din teritoriul României este afectat de diverse faze ale secetei pedologice, precizează Victor Negrescu.

Vezi și: Petre Daea nu recomandă fermierilor raţionalizarea apei: Planta nu poate trăi fără apă. Cu hrana nu-i de joacă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel