Victor Ciutacu, interviu. De vorbă cu jurnalistul când împlinește 45 de ani - exclusiv

Victor Ciutacu este un jurnalist care a reușit în viață. Două decenii în presă și-au spus cuvântul. Citindu-l, urmărindu-l la televizor, în emisiunea "Ediția de seară", de la România TV, sau ascultându-i interviurile pe care le-a acordat de-a lungul vremii, descoperi un om de calitate.

Vineri, 15 mai, când împlinește 45 de ani, l-am întrebat cum vede viața un jurnalist care are în spate o carieră prestigioasă și care a cunoscut succesul.

DC News: Astăzi este și ziua doamnei Laura Codruța Kovesi. Ce aveți în comun cu șefa DNA?

Victor Ciutacu: ... faptul că suntem născuți în aceeași zi și că locuim în aceeași țară. Îi urez 'La mulți ani'. Vreau să-ți spun că astăzi este și aniversarea lui Gino Iorgulescu, fapt care mă bucură.

DC News: Ați împlinit 45 de ani.

Victor Ciutacu: Din nefericire.

DC News: De ce din nefericire?

Victor Ciutacu: Nu-i cea mai mare fericire. Probabil pentru că te duci dincolo de jumătatea vieții.

DC News: Ce vedeți când vă uitați în urma dumneavoastră?

Victor Ciutacu: Nu sunt pregătit să-mi fac testamentul. Văd o familie, văd o carieră cu mai bune sau cu mai rele. Văd ce-am lăsat în urmă pe pământul ăsta și cred că am lăsat niște lucruri; multe, puține... mi-e greu să decid.

DC News: Astăzi... cam tot ce spuneți dumneavoastră generează reacții și știri. Cum vi se pare acest lucru?

Victor Ciutacu: Chiar vorbeam cu niște prieteni despre tema aceasta. Nu știu. Mi se pare îngrijorător nivelul mass-media - de orice tip - care a ajuns să facă o știre din absolut tot ce spun eu. Pe de-o parte, nu mai este un nivel și o rigoare neapărat. Să fim serioși... oricât de bună părere aș avea eu despre mine, chiar nu orice spun eu - jurnalistic vorbind - este o știre. Pe de altă parte, arată puterea incredibilă a ceea ce înseamnă comunicarea modernă. Până la urmă... este și bine, dar este și rău.

DC News: V-ați întoarce vreodată în administrația publică?

Victor Ciutacu: Am spus-o și o repet cu mare tărie: nu mai am ce să caut în administrația publică din România cel puțin atâta timp cât se lucrează cu procurorii la ușă. Ideea că o simplă semnătura de-a ta - fără să conțină nimic fraudulos ca intenție - te poate duce în spatele gratiilor... mă face să fiu extrem de convins că locul meu nu este acolo. Nu am fost convins că locul meu este acolo nici când am ajuns să lucrez în administrația publică. A fost o perioadă de trei ani și câteva luni. La acel moment, am făcut tot ce mi-a stat în putință să plec. Până la urmă am reușit să mă întorc în presă. În condițiile de stres și de teroare de astăzi... nici trei zile n-aș mai sta!

DC News: Sunteți un om de succes.

Victor Ciutacu: ... după anumite criterii; probabil că da. Depinde cum măsori succesul.

DC News: Plictisește succesul?

Victor Ciutacu: De la un moment dat, succesul poate să te plictisească și chiar să te plafoneze. Dacă tot timpul ești obișnuit să fii tu micul Dumnezeu al mediului în care evoluezi, la un moment dat nu mai ai provocări, lucru care duce la plafonare. Tocmai de-asta, o schimbare în viață, mai ales în cea profesională, este cât se poate de binevenită pentru că îți dă puterea de a o lua de la capăt și să-ți fixezi noi obiective și noi provocări.

VEZI ȘI: Victor Ciutacu, interviu despre familie. Cea mai frumoasă surpriză din viața lui: "Așa a fost să fie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel