Victor Alistar, CSM: ”Ministrul Justiției să-și asume”. Oana Zamfir: Îi cereți Vioricăi Dăncilă s-o demită?

Victor Alistar
Victor Alistar

Victor Alistar, membru CSM, a spus din nou că speră ca Ana Birchall, ministrul Justiţiei, să îşi înainteze demisia din funcţie după ce a intervenit în tragedia de la Caracal şi i-a anunţat pe părinţii Alexandrei de rezultatele ADN, în condiţiile în care în cazul dispariţiei Luizei Melencu nu şi-a asumat nicio vină. 

"Ministrul Justiţiei trebuie să ia în calcul asumarea modul în care în această anchetă nu s-a întâmplat nimic timp de trei luni de zile, dacă tot şi-a asumat să dea vestea morţii Alexandrei părinţilor. Asumarea trebuie să fie şi când este bine, şi când nu este bine, asta este clar. Nu sunt adeptul vânătorii de vrăjitoare, dar când ai discuţii grave la nivelul sistemului care produc asemenea consecinţe, atunci cred că trebuie să existe o răspundere managerială, pentru ca sistemul să primească o resetare şi să facă ce trebuie de făcut. Dacă nu se întâmplă asta, peste câteva luni de zile, cetăţeanul este exact în aceeaşi situaţie. Cred că, în cazul sistemelor publice care greşesc, nu contează care este acesta, trebuie să existe acelaşi tip de atitudine", a spus Victor Alistar. 

Demisie sau demitere

Jurnalista Oana Zamfir a intervenit şi l-a întrebat pe membrul CSM dacă cere premierului Viorica Dăncilă să o demită pe Ana Birchall, exact cum a făcut şi cu ministrul Educaţiei. 

"Domnule Alistar, staţi să înţeleg. Dumneavoastră cereţi demisia Anei Birchall. Ea nu şi-o dă. Atunci, premierul Dăncilă ar trebui să intervină şi să facă acelaşi lucru pe care l-a făcut în cazul Ecaterinei Andronescu?", a spus Oana Zamfir. 

"Este corectă declaraţia primului ministru care a spus că declară război crimei organizate, care afectează atâtea zone din România. După o discuţie edificatoare, sunt sigur că cele două vor găsi cea mai bună cale de urmat", a replicat şi Victor Alistar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel