Vicktor Orban le "plânge" de milă politicienilor maghiari din România

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat luni că politicienii maghiari din România sunt supuși unei campanii politice menite a-i submina și se fac eforturi ca liderii minorității maghiare să fie excluși, relatează emisia în limba engleză a agenției de presă MTI, reluată de Agerpres.

Această situație trebuie abordată corespunzător, a mai spus șeful guvernului de la Budapesta, într-un discurs despre relațiile Ungariei cu vecinii susținut la o întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice ungare din străinătate.

În același timp, Orban a afirmat că relațiile Ungariei cu Slovacia sunt în regulă, iar cele cu Serbia sunt echilibrate.

Cu Croația "încercăm să punem relațiile în ordine, lucru care nu este ușor, din cauză că rețeaua de relații a fost afectată", a spus el.

În legătură cu Slovenia, premierul ungar a declarat că legăturile au fost neglijate, dar că sunt speranțe mari într-o bună cooperare în viitor.

[citeste si]

Orban a subliniat de asemenea că nu se știe clar dacă Ucraina va deveni un stat constituțional cu o structură economică occidentală.

Totuși, a adăugat el, este în interesul Ungariei să existe întotdeauna "ceva" între Rusia și Ungaria. "Nu ar trebui să avem o graniță comună cu Rusia", a precizat Orban, adăugând că sancțiunile împotriva Moscovei în criza ucraineană nu vor fi neapărat prelungite automat le sfârșitul primei jumătăți a anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel