Vicepremierul italian Matteo Salvini, în conflict cu ONG-ul german Sea-Watch

Eduard Pascu / 14 iun 2019 / 09:49 Salveaza PDF Comentarii

Vicepremierul italian Matteo Salvini a contestat joi intervenţia ONG-ului german Sea-Watch, a cărui navă cu acelaşi nume a preluat miercuri 52 de migranţi în largul Libiei, relatează AFP.

Salvini, care este de asemenea ministru de interne şi lider al Ligii (extrema dreaptă), a semnat joi un decret prin care ordonă forţelor de ordine italiene să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica intrarea sau tranzitul acestei nave, Sea-Watch 3, în apele teritoriale italiene.

Matteo Salvini a protestat anterior împotriva interdicţiei impuse navei acestui ONG german de a se îndrepta spre Tripoli, în pofida acordului autorităţilor libiene. "Nava avea undă verde să debarce, atitudinea manifestată de Sea-Watch pare ca o adevărată sechestrare de persoane din motive politice. Ei polemizează cu Viminale (Ministerul de Interne) pe socoteala migranţilor", declara Salvini.

"Sea-Watch nu va debarca supravieţuitori în Libia, Tripoli nu este un port sigur. Este o crimă să fie trimise înapoi persoane salvate (pe mare) spre o ţară în război'', a scris Sea-Watch pe contul său Twitter, acuzând Uniunea Europeană că este ''complice'' la aceste atrocităţi. "Singura propunere pe care am primit-o este cea a Libiei, care este inacceptabilă. Nava se îndreaptă spre nord", a precizat purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, contactat de AFP.

Potrivit site-ului pentru monitorizarea traficului maritim, Marine Traffic, nava se îndreaptă efectiv spre nord, spre insula italiană Lampedusa.

Nava a salvat miercuri aceşti 52 de migranţi care se aflau într-o barcă pneumatică în largul Libiei, provocând furia vicepremierului italian, care a denunţat acţiunile navei, în opinia sa, "pirat" şi "ilegală". 

Vezi și: Navă cu migranţi, împiedicată de Salvini să intre în apele teritoriale italiene


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24