EXCLUSIV  Viața în București, din ce în ce mai grea. Marius Marinoff: Ar fi cazul să ne dăm seama că degeaba facem blocuri noi

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Marius Marinoff, președintele Asociaţiei pentru Reciclare şi Management Integrat al Deşeurilor, a vorbit la DC News TV despre pericolul deșeurilor pentru oameni. 

Jurnalistul Val Vâlcu a spus, în cadrul unei discuții la DC News TV cu președintele ARMID, Marius Marinoff, că "primarii când candidează, partidele, spun că vor face parcuri, că trebuie mai multe verde, dar parcul nu oprește norul de fum toxic care vine de la gropile din jurul orașului."

Imediat, Marius Marinoff, președinte ARMID, a spus că "particulele respective intră peste tot, inclusiv în sânge."

"Există niște particule atât de fine încât, așa cum copacul le poate absorbi și procesa, așa le absorbim și noi ca oameni și le băgăm în sânge, trec inclusiv dincolo de plămâni.", a explicat Marius Marinoff. 

În continuare, președintele ARMID a atras atenția asupra faptului că "ar fi cazul să ne dăm seama că degeaba facem blocuri noi, degeaba facem infrastructură nouă, dacă focusul nostru nu este 100% pe ceea ce se întâmplă real cu deșeurile."

"Aduci populația la un loc, ești pe un trend ascendent, dar noi generăm și mai multe deșeuri. Ceva trebuie să se întâmple, nu putem doar să exploatăm resursă și să eliberăm carbon în atmosferă. Ne trezim cu taifunuri și cu tot felul de fenomene meteorologice legat de care nu știm ce să facem.", a mai declarat Marius Marinoff. 

Marius Marinoff a mai spus, la interviul acordat pentru DC News, că "e nevoie ca primarii să meargă spre consiliile județene și să spună "Stop joc!". Consiliul județean împreună cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Ministerul Mediului să conlucreze și, într-un mod extrem de urgent, să depună niște proiecte pentru a fi finanțate, în care să avem stații de sortare."

VEZI ȘI: Ce cantitate de deşeuri se reciclează în România. Marius Marinoff: Vă daţi seama câte TIR-uri cu reciclabile se plimbă pe străzile ţării?

Marius Marinoff, preşedintele Asociaţiei pentru Reciclare şi Management Integrat al Deşeurilor, a spus care este cantitatea de deşeuri care se reciclează în România.

"Deşeurile sunt o afacere foarte mare, de câteva sute de milioane de euro pe an. Nu vorbesc de banii pe care îi avem pe fluxul normal. Există câteva sute de milioane de euro pe an care se fac în diverse forme, răspândiţi în toată România. Există prea puţin interes în ceea ce priveşte reciclarea şi recuperarea deşeurilor.", a mai declarat Marinoff la DC News TV. 

(Citește continuarea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel