Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Vezi cum îl apără Narcisa pe Banciu și îl atacă pe Badea

DCNews Team / 24 iul 2012 / 18:03
badea
badea

"Mortul zilei" din emisiunea lui Radu Banciu de la B1 TV, în atenţia CNA.

Rubrica "Mortul zilei" din emisiunea "Lumea lui Banciu", difuzată de postul B1 TV, a intrat atenţia CNA, unul dintre membrii Consiliului, Valentin-Alexandru Jucan, considerând că această rubrică, în care moderatorul Radu Banciu "face băşcălie" de tragediile unor oameni, ar trebui să fie eliminată.

În şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Cristina Trepcea, membru al Consiliului, a atras atenţia asupra limbajului injurios pe care îl foloseşte moderatorul Radu Banciu în emisiunea sa "Lumea lui Banciu".

În acest context, un alt membru al CNA, Valentin-Alexandru Jucan, a spus că în fiecare ediţie a emisiunii "Lumea lui Banciu" există o rubrică - "Mortul zilei" - în care moderatorul "face băşcălie" de tragediile unor oameni. El a mai spus că într-una dintre aceste rubrici Banciu a luat în râs decesul unui tenor de la Cluj.

"În fiecare rubrică ("Mortul zilei", n.r.) se întâmplă asta, mai la sfârşitul emisiunii, înspre ora 12.00. Totuşi este vorba despre o tragedie umană", a spus Jucan.

Narcisa Iorga, un alt membru al CNA, a spus că, în acest caz, ar trebui să se ia în discuţie şi "limbajul folosit de Mircea Badea". Emisiunea "În gura presei", realizată de Mircea Badea şi transmisă la Antena 3, este difuzată în acelaşi interval orar cu "Lumea lui Banciu" de la B1 TV. Atât la începutul emisiunii "În gura presei", cât şi la începutul emisiunii "Lumea lui Banciu" se face precizarea că programul respectiv este "un pamflet".

"Mircea Badea nu vorbeşte despre oameni morţi", a spus, însă, Valentin-Alexandru Jucan.

În schimb, Narcisa Iorga a spus că Mircea Badea vorbeşte despre "oameni vii" în acelaşi fel în care Banciu vorbeşte în emisiunea "Lumea lui Banciu".

"Având în vedere că este vorba despre o tragedie umană (...), rubrica aia trebuie să o elimine naibii de acolo (din emisiunea "Lumea lui Banciu", n.r.)", a mai spus Valentin-Alexandru Jucan.

La rândul său, Gelu Trandafir, membru al CNA, a spus că ar trebui ca membrii Consiliului să analizeze în paralel cele două emisiuni concurente - "Lumea lui Banciu" şi "În gura presei".

În cele din urmă, membrii CNA nu au luat o decizie în şedinţa de marţi privind o eventuală monitorizare în paralel a celor două emisiuni.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știriIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22