Vezi care este cel mai scump oraș din lume pentru străini

După ce anul trecut se afla pe locul 2 în topul celor mai scumpe orașe din lume pentru străini, capitala Japoniei, Tokyo, a revenit pe prima poziție, potrivit unui studiu realizat de compania Mercer.

Din anul 1997 și până în prezent, capitala Japoniei, Tokio a mai fost pe primul loc în clasamentul Mercer de 14 ori, iar când nu a ocupat prima poziție, oricum a fost prezent pe podium. Anul acesta, Tokio urcă de pe locul doi în 2011, pe cea mai înaltă poziție a clasamentului celor mai scumpe orașe din lume pentru străini, fiind urmat de Luanda, capitala Angolei, şi al doilea oraş din Japonia, Osaka, și Moscova, din Rusia, care s-a poziționat pe același loc 4 și anul trecut, potrivit merce.com.

Deși chiriile scad, preţul alimentelor scade, companiile concediază personal, iar oamenii se mută la ţară, Tokyo este cel mai scump oraş din lume pentru străini, iar motivul este faptul că yenul rămâne puternic în faţa dolarului, explică cei de la Mercer.

Studiul Mercer este realizat anual pe baza raportului dolar și moneda națională din cel 214 orașe de pe cinci continente şi măsoară costul comparativ a peste 200 de elemente din fiecare locaţie, inclusiv de transport, produse alimentare, bunuri de uz casnic, îmbrăcăminte şi de divertisment, precum și costul unei locuinţe, care este adesea cea mai mare cheltuială pentru străini.

Astfel se face că mai multe oraşe din ţările asiatice, unde economia înregistrează creşteri, au urcat în clasament în ultimele 12 luni, în timp ce marile metropole europene au pierdut teren.

Studiul Mercer este proiectat pentru a ajuta companiile multinaţionale şi guvernele să stabilească indemnizaţii compensatorii pentru angajaţii lor străini.

În ultimul studiu Mercer, cu câteva excepţii, oraşele europene au tot scăzut în clasament, în principal din cauza diminuării considerabile a monedelor locale, inclusiv a euro, faţă de dolarul american. Astfel Oslo (18) este cu trei locuri mai jos față de 2011, în timp ce următorul oraș european de pe lista, Londra (25) a căzut șapte locuri. Cel mai ieftin oraș din Europa pentru străini este Skopje, din Macedonia.

Iată care sunt orașele cele mai scumpe din lume pentru străini, potrivit studiului Mercer:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel