Veşti proaste pentru amatorii de dulciuri. Iată ce produse vor dispărea din magazine!

În luna aprilie, Comisia Europeană a adoptat un regulament prin care obligă toate statele membre ca, până în 2021, să limiteze cantitatea de acizi graşi din alimente. Astfel, mai multe produse extrem de populare chiar şi printre români vor dispărea de pe rafturi. Un astfel de exemplu este popcornul la microunde! 

La 1 aprilie 2021, produsele cu cantităţi mari de acizi graşi vor dispărea din magazin, iar comercializarea lor va fi interzisă, potrivit noului regulament adoptat de Comisia Europeană. Printre acestea se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mâncarea semi-preparată.

Astfel, statele din blocul comunitar trebuie să limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare.

Ce sunt acizii trans 

Cunoscute ca cele mai toxice grăsimi din alimente, acizii trans sunt cei care declanşează bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, dar şi boala Alzheimer, care provoacă anual 50.000 de decese în Europa. 

Un astfel de proiect pentru limitarea acizilor trans din alimente este prezent şi la noi în ţară, dar este blocat în Parlament. De altfel, PSD a propus o iniţiativă legislativă prin care vrea să oblige supermarketurile să nu mai aibă rafturi cu dulciuri în apropierea caselor de marcat, pentru ca cei mici să nu mai fie tentaţi de consumul acestor produse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel